'Döviz fazla çıkmaz hatta daha düşebilir'

TBB Başkanı Özince, son günlerde çok konuşulan 'Dolar ne olur?' sorusunu cevapladı: TL değer kazanır. IMF anlaşması olursa döviz daha da düşer

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2009 Güncelleme 21 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Son dönemde dövizde meydana gelen hareketlilik vatandaşın da kafasını karıştırıyor. Özellikle dolardaki düşüş üzerine herkes birbirine "Dolar ne olacak?" diye sormaya başladı. Uzmanlar, dövizdeki düşüşün sürebileceğini belirterek, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor. Bu konudaki görüşlerini açıklayan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de, TL'nin daha fazla değer kazanacağını düşündüğünü söyledi.

'Uzun vadeyi göreceğiz'
Özince, "Öteden beri değerli TL'yi yaşadık. Bir süre daha bu söz konusu olacak gibi gözüküyor'' şeklinde konuştu. Özellikle, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma söz konusu olursa kurların bir süre için en azından bu seviyelerde kalacağına işaret eden Özince, "Yani TL değer kazanır. Anlaşma olursa TL'nin değer kazanması daha güçlü olur. Anlaşma olmazsa mevcut seviyelerini sürdürür, kısa vadede böyle olur. Ama uzun vadeyi yaşayacağız, göreceğiz diye düşünüyorum'' dedi. Ersin Özince, faizlerde de çok fazla bir düşüş beklemediğini sözlerine ekledi.

1.44 TL'yi gördü
Dolar geçen hafta başlayan düşüşünü dün de sürdürdü. Cuma günü 1.44 TL'ye kadar gerileyen dolar, pazartesi günü küçük yükselişlerle haftaya başlamıştı. Önceki gün 1.4600 TL'den kapanan dolar, dün serbest piyasada günü 1.4560 TL'den tamamladı. Dolar güne 1.4530 TL'den başladı. Daha sonra 1.4570 TL'ye kadar çıkan dolar, akşam saatlerinde yeniden geriledi. İMKB ise dün 2009 yılı rekoruyla günü tamamladı. Endeks kapanışta 51.050 puan oldu.