Ayakkabı kiloyla satıldı tanesi 2 liraya kapışıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2009 Güncelleme 18 Ekim 2009, 01:09

İÇİNDEKİLER

Gıda maddelerinden sonra Türkiye'de ilk kez ayakkabılar da kiloyla satılmaya başladı. 'Bedavadan biraz pahalı' sloganıyla uygun fiyattan ayakkabı satışı yapan Hangar Ayakkabı, İstanbul Şişli'deki mağazasının bir bölümünde tam 5 ton ayakkabıyı kilo usulü satıyor. Uygulamadan haberdar olan vatandaşların adeta izdihama yol açtığı mağazada 2 liraya ayakkabı almak mümkün oluyor.

1 SEPETTEN FAZLASI YOK

Yıllık 15 milyon çift ayakkabı üretimi yaptıklarını ve ürünlerinin tamamının yerli malı olduğunu söyleyen Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, kiloyla satış konusunda şöyle konuştu: "Burada, herkese sadece 1 sepet ayakkabı alma sınırı getiriyoruz. Sepette 10-15 çift ayakkabı olduğunu, bunun da 5 kiloya denk geldiğini düşünelim. Vatandaşlar kilosu 5 liradan 5 kilo gelen bir sepet ayakkabıya 25 lira ödeyecek. Yani 1 çift ayakkabı 2-2.5 liraya gelecek." Öte yandan, tüm Türkiye'deki Hangar mağazalarında yeni sezon çizme, bot ve spor ayakkabıların 10 liradan satışa sunulacağını açıklayan Selçuk, bu fiyatların 15 Şubat 2010 tarihine kadar geçerli olacağını ifade etti.

'UYGULAMAYI YAYGINLAŞTIRICAĞIZ'
Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, İstanbul Şişli mağazasının ardından kiloyla ayakkabı satışının Bakırköy, Avcılar, Kartal, Eskişehir ve Adapazarı'nda da yapılacağını söyledi. Selçuk, ayakkabılar için hassas terazi kullanıldığını ve ürünlerin gramı gramına tartıldığını belirtti.