Hesaplarına da ihtiyati haciz!

4.8 milyar liralık vergi cezası kesilen Doğan Yayın Holding iştiraklerinin banka hesaplarına da el konuldu. Doğan Grubu’ndan yapılan açıklamada, bankalardan konuyla ilgili açıklama geldiği belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2009 Güncelleme 17 Ekim 2009, 00:58

İÇİNDEKİLER

4.8 milyar liralık vergi borcu dolayısıyla Doğan Grubu'na ait Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıkları D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin banka hesaplarındaki mevcut tutarlara da ihtiyati haciz uygulandı. Doğan Yayın Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama göndererek, haciz uygulamasını doğruladı. Öte yandan, Doğan Grubu teminat sorununu çözemezse halen banka hesapları ve tapuda konulan tedbirlere ilaveten bir önlem daha devreye girecek. Bu durumda grubun farklı mecralarının reklam dahil olmak üzere muhtelif gelirleri, bankaya ulaştıktan sonra 'teminata sayılmak üzere' bloke ettirilebilecek. Grubun davaları kaybetmesi durumunda ise orta vadede ihtiyati hacizli mallar kamu alacağının tahsili için satılabilecek.

Mahkemeden red kararı
Doğan Grubu tarafından İstanbul 9. Vergi Mahkemesi'nde açılan yürütmeyi durdurma talebi reddedildi. Mahkeme dünkü kararında, Doğan Grubu'nun yürütmeyi durdurma talebini oy birliği ile reddetti. Talebin görüşüldüğü mahkeme heyetine kızı Doğan TV'de spiker olarak çalışan Hakim Gülşen Deringöl, önceden raporlu olduğu için katılmadı.