19 milyon şirketli odaya başkan yardımcısı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2009 Güncelleme 17 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 45 ülkeden 19 milyon şirketi içinde barındıran Avrupa sanayisinin odası Eurochambers'ın başkan yardımcısı oldu. 2 ayda 57 bin kilometre yol yaparak lobi faaliyeti yürüten Hisarcıklıoğlu, ilk turda seçildi. Hisarcıklıoğlu, süreci, "Odalar Birliği başkanları, devlet başkanları ve her ülkedeki Türk işadamları ile görüştük. Bayram dahil her gün çalıştık. Bir çok ülke gezdik. 1 günde 4 ülke gezdiğim oldu" sözleriyle anlattı. Eurochambers'ta yapılan seçimler sonucu, AB üyesi olmayan 19 ülkenin iş dünyasının ilk temsilcisi olarak birinci turda seçilen Hisarcıklıoğlu, 76 oy aldı. 6 aday ülke ile yarışan Hisarcıklıoğlu, 88 oydan sadece 12'sinde fire vermiş oldu.

MASAK Başkanlığı'na Ali Kaplan atandı
Maliye Bakanlığı'nda yapılan atamalar ile ilgili kararnameler Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre; Hesap Uzmanlar Kurulu Başkanlığı'na Mahmut Hadi Ekici atandı. Açık bulunan Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'na ise Mürsel Ali Kaplan'ın ataması yapıldı.

Tüketici güven endeksi yükseldi
Tüketici güven endeksi Temmuz ve Ağustos aylarındaki iki aylık düşüşün ardından Eylül ayında yeniden yükselişe geçti. Merkez Bankası ve TÜİK işbirliği ile hazırlanan tüketici güven endeksi Eylül ayında yüzde 0.77 artarak 81.92 değerini aldı.