Okuldan kıslaya süt içilecek, tüketim artacak

Ulusal Süt Konseyi süt tüketimini artırmak için düğmeye bastı. Her platformda tanıtım atağına geçilecek. Öğrenci ve askerlere her gün bedava süt dağıtılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2009 Güncelleme 13 Ekim 2009, 00:53

İÇİNDEKİLER

Bedensel ve zihinsel gelişimde büyük rol oynamasına rağmen, süt tüketimi ülkemizde çok gerilerde seyrediyor. AB ülkeleri ile kıyaslandığımızda ancak onların 5'te 1'i kadar süt içiyoruz. Ulusal Süt Konseyi, ülke içinde süt tüketimini artırmak, fiyat istikrarını sağlamak ve sektörü düzenlemek için düğmeye bastı. Konsey ilk olarak, 'Okul Sütü Projesi'ni hayata geçirecek. Ulusal Süt Konseyi Başkanı Ethem Sancak, Kasım ayında pilot bölge olarak seçtikleri 4 ilde projeyi başlatacaklarını, amaçlarının 1 milyon okul çocuğuna her gün ücretsiz süt içirmek olduğunu söyledi.

CAMİDE DE ANLATILACAK

Ethem Sancak, 'Okul Sütü Projesi'nin yanında ilgili bakanlıkları ziyaret ederek destek istediklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaret ettik ve ibadet yerlerinde din adamlarının sütün önemini anlatmalarını istedik. Kendileri de bize destek vereceklerini söyledi. Askerlerimizin de yeterli süt içebilmesi için Genelkurmay Başkanı'nı ziyaret edeceğiz ve destek isteyeceğiz.'' Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Benli de, 'Okul Sütü Projesi'ni pilot uygulamadan sonra tüm ülkeye yaymak istediklerini dile getirdi.

AB İÇİN SÜT ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye'nin şu an yaklaşık 12 milyon litre süt ürettiğini söyleyen Ethem Sancak, "Bunun 7 milyon litresinin akıbeti meçhul. Dolayısıyla mutlak anlamda 'ak'tır diyebileceğimiz süt, 5 milyon litre" dedi. 'Sütün aklanması' kavgasının ciddi olduğunu dile getiren Sancak, şunları kaydetti: "Sütün aklanması konusunun aşılamaması halinde Türkiye'yi ciddi sorunlar bekliyor. Polonya'nın AB'ye katılma sürecinde tek eksiği, sütünü yüzde 95 oranında aklayabilmesiydi. Bu yüzden bir 5 yıl daha bekletilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı."