Doğan'a kesilen ceza rutin bir vergi kontrolü

Başbakan Erdoğan, Doğan Grubu’na kesilen cezanın siyasi değil, Maliye Bakanlığı’nın rutin bir kontrolü olduğunu söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2009 Güncelleme 10 Ekim 2009, 00:59

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası haber kanalı CNBC televizyonuna açıklamalarda bulundu. Mülakat sırasında, 'Avrupa'da bazılarının, Doğan Medya Grubu'na kesilen vergi cezasının siyasi bir hareket olduğu' belirtilerek, bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine Erdoğan, cezanın siyasi olmadığını, Maliye Bakanlığı'nın rutin bir kontrolünün sonucu olduğunu bildirdi.

'Türk basını özgürdür'
Doğan Holding'in sadece medyada değil, başka alanlarda da işlerinin bulunduğunu, geçmişte bu alanlardan birinde de vergi sorunu yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Şimdi böyle bir durumla karşı karşıyayız. Böyle bir durumun olmasını istemezdim ancak, bu Maliye Bakanlığı'nın yaptığı bir şey. Bu denetlemeleri hiçbir zaman medya üzerinde baskı yaratmak için kullanmadık. Açıklıkla söyleyebilirim ki; Türkiye'de basın özgürdür, insanlar özgürce yazıp konuşabilirler'' dedi. Erdoğan, IMF ile anlaşma olmamasının Türk ekonomisinin sonu olmadığını da sözlerine ekledi.