Artık kimse kaybolmaz!

CeBIT'te bu yıl navigasyon cihazları yarışıyor. Kimi hafızası, kimi tasarımı kimi de 3 boyutluluk özelliği ile görücüye çıkan cihazlar 'kaybolmama garantisi' sunuyor ve 150 dolardan başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2009 Güncelleme 09 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na bu yıl navigasyon cihazları damga vurdu. Yepyeni teknolojilerle donatılan cihazlar tüketicilerin kullanımına sunuluyor. Kimi firmalar üç boyutlu teknolojileri ile kimi de adres bellekleri ile fuarda yer alıyor. Yurt dışında uzun yıllardır kullanılan ancak Türkiye'de son 3-4 yıldır gözde olan navigasyon cihazları, kaybolmama garantisi sunuyor.

Bu yakıtla ne kadar giderim?

Türkiye genelinde 30'dan fazla navigasyon firması faaliyet gösterirken, cihazlar 150 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dünyanın en çok satan navigasyon markalarından Garmin de, fuarda sergilediği 3 boyutlu ürünü ile dikkat çekiyor. Cihazda binalar boyutları ile görülebiliyor ve sadece sesli olarak değil, görsel olarak da sürücüye ulaşım kolaylığı sunuyor. Türkiye'de yüzde 45 pazar payına sahip olan firma, bir başka yeni ürünü ile de yakıta göre ne kadar yol gidilebileceğini gösteriyor. Garmin'in, yeni cihazları 200 dolardan başlıyor.

Bu pillerle heryerde kesintisiz iletişim
Şarjlı pilde yeni bir dönem başlıyor' sloganıyla Ce- BIT'teki yerini alan Özteknik firması, bilgisayara takılarak şarj edilebilen daily power pillerini tanıttı. Pillerin telefonları da şarj ettiğini söyleyen firma yetkilisi Mehmet Zelka, her yerde kesintisiz iletişim imkanı sunduklarını belirtti. Ürün 9.25 kr'a satılıyor.

Suda giden teker
Marmara Üniversitesi Elektrik Klubü öğrencileri, Ar-Ge çalışmalarını yaptıkları suda giden teker ile savunma sanayine kolaylık sağlıyor. Tekerin keşif amaçlı kullanılabileceğini belirten Klubün Başkanı Samet Zengin, bunun dışında yine çalışmalarını yaptıkları başka ürünlerinin de olduğunu söyledi. Cizgi takip eden robotu da Ce- BIT'te ziyaretçilere tanıtan öğrenciler, yine bu aletin de savunma sanayinde kullanılabileceğini anlattı.