Aktif Bank % 125 büyüdü en hızlı özel banka oldu

Geçtiğimiz yıl yüzde 125 büyüme ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen özel bankası olan Aktif Bank şehir hizmetleri veren binlerce 'aktif nokta' açmaya hazırlanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2009 Güncelleme 06 Ekim 2009, 00:37

İÇİNDEKİLER

IMF ve Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde İstanbul'a gelen dünya bankalarının yöneticileri, Aktif Bank'ın organize ettiği tekne gezisiyle boğaz turu yaptı. Arnavutluk Maliye Bakanı Rıdvan Bode ile Arnavutluk Merkez Bankası Başkanı Adrian Fuller'in de katıldığı gezide sorularımızı cevaplandıran Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, yüzde 30- 40 gibi büyüme rakamlarının kendilerini tatmin etmediğini belirterek, "Genç bir ekibiz ve katlanarak büyümeyi istiyoruz" dedi. 2008 yılını Türkiye'nin en hızlı büyüyen özel bankası olarak tamamlayıp 6 sıra birden yükseldiklerini hatırlatan Halisdemir, "2009'da da yüzde 100 büyüyerek en hızlı büyüyen banka olma özelliğimizi sürdüreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Aktif büyüklüklerinin 500 milyon liraya ulaştığını kaydeden Halisdemir, 2010 yılında milyar TL rakamını göreceklerini öngördüklerini ifade etti.

Aktif noktalar geliyor
Önümüzdeki dönemde büyümeye paralel olarak yepyeni ürün ve hizmetlerle kamuoyunun karşısına çıkacaklarını anlatan Halisdemir, bunlardan en önemlilerinden birisinin aktif noktalar olacağını söyledi. Önder Halisdemir, sistemin detaylarının önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanla açıklanacağını belirterek, şu bilgileri verdi: Aktif noktalar şehre hizmet veren noktalar olacak. Şehirle ilgili hizmetler ve işlemler buralardan yapılabilecek. Öncelikle bulunduğumuz illerden başlayacağız."

İki önemli temsilcilik
Kasım ayında iki önemli kuruluşun Türkiye temsilciliğini de alacaklarını söyleyen Halisdemir, "Bu konu şu anda imza aşamasında. Kasım ayında açıklayacağız. Bundan sonra hep yeni ürün ve lansmanlarla kamuoyunun karşısına daha sık çıkacağız" şeklinde konuştu.

'Düzelme başlıyor'
Ekonomide düzelmenin gözle görülür hale geldiğini ifade eden Önder Halisdemir, şunları söyledi: "Reel sektörde son 3 haftada ciddi canlanma var. Bunun kapasite kullanım oranlarına olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Çeklerin tahsil kabiliyeti arttı. Hem imalat hem de hizmetler sektöründe iyileşme görülüyor. Bunlar önümüzdeki dönemdeki büyümenin altyapısını oluşturacak."

Otel odası yerine Boğaz
Önder Halisdemir, Aktif Bank olarak hep farklı hizmetler yaptıklarını, IMF toplantıları için gelen misafirleri de farklı ağırlamak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Otel salonlarında yapılan toplantılardan farklı bir şey yapmak istedik. Ve tekne gezisi düşündük. Kız Kulesi ve Boğaz'ın güzellikleri misafirlerimize de cazip geldi. Hepsi çok memnun oldu."