Okul çantaları vitrinlere çıktı

Yeni eğitim-öğretim sezonuna 1 aydan az bir süre kala, firmalar okul çantalarını görücüye çıkardı. Farklı modeldeki çantalar fiyatlarıyla her bütçeye hitap ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2009 Güncelleme 27 Ağustos 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Okulların açılma tarihi yaklaşırken, velilerin okul alışverişi telaşı da başladı. Veliler, önlükten ayakkabıya, çoraptan çantaya kadar öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ürünleri almak için çarşı-pazar dolaşırken, çanta firmaları yeni ürünlerini piyasaya sundu. Her yaştaki öğrenci için hazırlanan çantalar geniş bir renk ve model yelpazesine sahip. İşte, ürünlerini görücüye çıkaran firmalardan bazıları ve çanta özellikleri...

Minik kız öğrencilere özel
Hakan Çanta, küçük kız çocuklarının çok sevdiği Barbie markasının çantalarını lisanslı olarak üretiyor. 2009 çanta modellerinde geniş bir yer tutan bu ürün, farklı modelleriyle dikkat çekiyor. Defter, kitap ve kalemlerin konulacağı bölmeleriyle de öğrencilere kullanım kolaylığı sunan çantalarda renk olarak pembe öne çıkıyor. Hakan Çanta'daki Barbie çantaların fiyatı 35 liradan başlıyor 59 liraya kadar yükseliyor.

Kart sahiplerine yüzde 8 indirimli
Intersport, okul alışverişi yapacaklara çok sayıda alternatif sunuyor. 2009 okul koleksiyonundaki Adidas çantalar, teknolojileri ile dikkat çekiyor. LoadSpring teknolojisi, çanta askılarını esneterek omuzlara binen yükü eşit dağıtıyor. Cordura malzemesi olumsuz hava koşullarına karşı çantalara dayanıklılık kazandırırken, ClimaCool teknolojisi sayesinde, çantanın sırtla temasında oluşan terleme önleniyor. Okul alışverişinde Intersport Card sahiplerine yüzde 8 indirim avantajı sunuluyor.

Defter kenarı kıvrılmıyor
JanSport, yeni modelleriyle okulların açılmasına yakın başlayan alışveriş heyecanına ortak oluyor. Trinity ve Essence modelleri, geniş ve çok gözlü Big Student ve Firewire model sırt çantaları, 9-Track yandan askılı model çantası okula giderken öğrencilerin ihtiyaçlarını sığdırabilecek fonksiyonelliğe sahip. Estetiğin yanı sıra defter kenarlarının kıvrılmasını önleyici özel koruyucuları, ekstra güvenlik fermuarı, laptop ve iPod bölmeleri ile de dikkat çeken JanSport çantalar, omuz askılarında kullanılan ve sırttaki ağırlığı yüzde 50 daha az hissetmeyi sağlayan Airlift teknolojisi ile de rahatlık sunuyor. JanSport çantalar 59-159 TL arasındaki fiyatlarla satılıyor.