"İmam hatiplere büyük haksızlık yaptılar"

Bülent Arınç: Artık "İmam mı olacaksın?" diye sormuyorlar, "Başbakan mı olacaksın?" diye soruyorlar

Giriş Tarihi 25 Kasım 2011, 20:22 Güncelleme 25 Kasım 2011, 20:23
İmam hatiplere büyük haksızlık yaptılar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nun açılışında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de imam hatip liselerinin, ilahiyat fakültelerinin kuruluşunun 60 yıla yaklaştığını belirterek, bu okulların bir mecburiyetten kurulduğunu söyledi.

Bazı dönemler çok acı günlerin yaşandığını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: ''Bu okullara kötü gözle bakanlar, geldiler, tehlike olarak gördüler, irtica yuvası olarak isimlendirdiler, büyük yanlış ve haksızlık yaptılar. Sırf bu okulları kapatmak için meslek liselerinin idamına fetva çıkardılar. Türkiye, böyle bir karanlık dönemi yaşadı. Şimdi o dönemden hesap soruluyor ve savcılar soruşturma yapıyor. İmam hatip liseleri, özel liseler değil. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı ve denetiminde okullardır. Bu okullara kem gözle bakanlar yanıldılar."

Arınç, bu dönemde imam hatiplerde eğitim gören çocukların şanslı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
''Bu okullar, ilk açıldığında çocuklar hangi okula gittiğini söyleyemiyordu. 'İmam hatipte okuyorum' dediklerinde 'Siz cenaze mi yıkayacaksınız?' diye soruyordu birileri, 'para toplayan imamlardan mı olacaksınız? diyorlardı. Çok şükür bu okulların mezunlarından öyle güzide, öylesine çalışkan, başarılı insanlar yetişti ki, artık 'cenaze yıkayacak imam mı olacaksın? diye sormuyorlar, 'Tayyip Erdoğan gibi Başbakan mı olacaksın' diyorlar. İmam hatip liseleri, hangi isimle devam ederse etsin Türkiye'de varlığını muhafaza edecek ve on binlerce yeni öğrenciyi Türkiye'nin geleceğine hazırlayacak."