2021 YÖKDİL sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? YÖKDİL kaç soru sorulacak? Sınav yerleri açıklandı mı?

YÖKDİL ne zaman? Sorusu sınava katılacak adaylar tarafından merak edilerek araştırılıyor. ÖSYM tarafından bu yıl ikincisi yapılacak olan YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) için tarih belli oldu. 2-12 Temmuz 2021 tarihlerinde başvurusu alınan YÖKDİL/2 sınavı İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında gerçekleştirilecek. Peki, 2021 YÖKDİL ne zaman yapılacak? İşte 2021 YÖKDİL/2 sınav tarihi ve detaylar!

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021, 10:39 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 10:39
2021 YÖKDİL sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? YÖKDİL kaç soru sorulacak? Sınav yerleri açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Bu yıl ikincisi düzenlenecek YÖKDİL sınavı için gersi sayım başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavının tarihi belli oldu. 2-12 Temmuz tarihleri arasında başvuruların alınmasıyla gözler sınav tarihine çevrildi. Peki, , 2021 YÖKDİL ne zaman yapılacak? İşte 2021 YÖKDİL/2 sınav tarihi ve detaylar!

YÖKDİL NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖSYM takvimine göre, bu yıl ikincisi yapılacak olan YÖKDİL sınavı 29 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir. Bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girilebilecektir.

Adaylara başvuru esnasında beyan ettikleri alan ve yabancı dile ait sınav evrakı verilecektir. İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

Sınav günü saat 10.00'a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

YÖKDİL NE KADAR GEÇERLİ?

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir. 2021 yılında YÖKDİL'e giren adaylar bu sınav puanını 2026 yılına kadar kullanabilir.