Bahar dönemi üniversiteler açılacak mı? YÖK açıklaması sonrası üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK tarafından yapılan açıklama ve duyurular öğrenciler tarafından merak ediliyor. Milyonlarca üniversite öğrencisini etkileyecek kararın ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor. Son olarak YÖK tarafından başlatılan anketin ardından yeni kararların alması bekleniyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı?

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 11:35 Güncelleme 11 Şubat 2021, 11:35
Bahar dönemi üniversiteler açılacak mı? YÖK açıklaması sonrası üniversiteler ne zaman açılacak?

İÇİNDEKİLER

Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK açıklaması sonrası bahar dönemi üniversiteler açılacak mı? Milyonlarca üniversite öğrencisi, bahar döneminde okula gidip gitmeyeceğini merak ediyor. Yaklaşık 1 yıldır üniversitelerin kapalı olmasından dolayı öğrenciler derslerini uzaktan eğitim ile devam ettiriyor. Konuyla ilgili YÖK açıklamaları ise merak ediliyor. Peki bahar döneminde üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yüksek öğretim kurumlarının yüz yüze eğitime geçişine ilişkin bir anket çalışmasını başlattıklarını bildirmişti. Buna göre, "Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla 'öğrenci' ve 'akademisyenlerimize' yönelik bir anket düzenleyeceğiz. Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek.

Yeni YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır. Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız. Bu açıdan anketin kısa süre içinde, 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00'ye kadar cevaplandırılması önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA'DAN KÖTÜ HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Şubat Bilim Kurulu toplantısı sonrası üniversitelerin açılıp açılmayacağına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Koca, ''Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüşüyor.

Bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermiş olacağız. Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim. Yüz yüze eğitime geçecek okullar için MEB'den listeleri aldık, ay sonuna doğru eğitime başlayacak öğretmenlerimizi aşılama takvimine alacağız.'' dedi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI AÇIKLAMASI!

Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada " Pandemi koşulları nedeniyle ne yazık ki sizden ayrı kaldığımız bir süreç yaşıyoruz. Üniversitemiz senatosu, COVID-19 pandemisinin yaygınlığını devam ettirmesi sebebiyle, sizlerin sağlığını ve geleceğini düşünerek, Bahar Dönemi eğitim öğretim faaliyetlerinin de uzaktan öğretim yönetimi ile devam ettirilmesi yönünde karar almıştır. Sağlıklı bir şekilde kampüsünüze döneceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Önlemlere uyarak bu günleri birlikte aşalım." ifadeleri yer aldı.

YÖK'TEN YAZI GÖNDERİLDİ!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bahar döneminde yüz yüze eğitime başlamak için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş istedi

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığına gönderilen yazıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulduğu belirtildi.

Yazıda, YÖK tarafından, küresel salgın nedeniyle yükseköğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilerek örgün eğitim müfredatının, yüzde 40'a kadarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi ve karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığı hatırlatıldı.