2020-TUS 2.Dönem ek yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandı

Son dakika haberine göre ÖSYM Başkanı Aygün "Değerli hekimlerimiz, 15-21 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan 2020-TUS 2.Dönem ek yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanmıştır. Sonuçların hekimlerimize, ailelerine ve milletimize hayırlı olmasını dilerim." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2021, 09:44 Güncelleme 01 Şubat 2021, 09:47
2020-TUS 2.Dönem ek yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandı

İÇİNDEKİLER

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, yaptığı son dakika açıklamasında "Değerli hekimlerimiz, 15-21 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan 2020-TUS 2.Dönem ek yerleştirme sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanmıştır. Sonuçların hekimlerimize, ailelerine ve milletimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

2020-TUS 2. Dönem Ek Yerleştirme Sonuçları

2020-TUS 2. Dönem Ek Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

TUS YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?
Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali vb. talepleri içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.