Bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması: Okullar ne zaman açılacak? Velilere 'Takdir Belgesi' verdi

Son dakika haberi... Uzaktan eğitimle geçen birinci yarıyıl bugün sona erdi. 18 milyon öğrenci üç haftalık tatile giriyor. Bu sene yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil de eklendi. Böylece öğrenciler üç hafta tatil yapacak. İlkokul ve ortaokul öğrencileri karnelerini dijital ortamda alacak. Lise öğrencileri ise ilk dönem karne almayacak. Son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım." dedi. Öte yandan Bakan Ziya Selçuk, koronavirüs salgını sürecinde desteklerinden dolayı velilere, kendi imzasının yer aldığı 'Takdir Belgesi' ile teşekkür etti.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2021, 11:21 Güncelleme 22 Ocak 2021, 13:27
Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması: Okullar ne zaman açılacak? Velilere ’Takdir Belgesi’ verdi

İÇİNDEKİLER


Okullarda uzaktan eğitimle geçen birinci yarıyıl tamamlandı. 18 milyon öğrencinin üç haftalık tatili başladı.

VELİLERE 'TAKDİR BELGESİ'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını sürecinde desteklerinden dolayı velilere, kendi imzasının yer aldığı 'Takdir Belgesi' ile teşekkür etti.




Bakanlığın Twitter hesabından, "Uzaktan eğitim döneminde okul-aile iş birliğinin en güzel örneğini sergileyen kıymetli velilerimize şükranlarımızla" mesajıyla Bakan Selçuk'un imzasının bulunduğu 'Takdir Belgesi' paylaşıldı. Paylaşılan belgede, "Sevgili anneler ve babalar, uzaktan eğitim döneminde çocuklarımızın eğitimine kesintisiz devam etmesi yönünde gösterdiğiniz özverinin farkındayız. Bu üstün gayretinizden dolayı sizlere takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadesi yer aldı.

Salgın, eğitim ve öğretimi baştan aşağıya etkiledi. Dersler televizyondan yada dijital ortamlardan takip edildi. Artık ilk dönemin sonuna gelindi, bu dönem sınav yapılmadı.



BAKAN SELÇUK TARİH VERDİ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım." dedi.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"2. dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda okullarımıza döneceğiz. 15 Şubat'tan itibaren de sizleri okullarımıza çağırmak istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz.

TATİLDE HER GÜNE ÖZEL ETKİNLİK
Her güne özel etkinlikler hazırladık. Birlikte 23 gün tatil etkinlikleri adı verdiğimiz etkinliklerle her gün farklı etkinlikler yapabileceksiniz. Tatil etkinliklerinde içeriğinde, harf, sayı, renk gibi kavramlara farklı açıdan bakmamızı sağlayacak etkinlikler var. Bu tatil etkinliklerini ilkokul, ortaokul ve lise için ayrı ayrı hazırladık.

Öğretmenlerinize her zaman şükran duygularım var, sizleri yalnız bırakmadılar. Çok teşekkür ediyorum."

KARNELER ERİŞİME AÇILDI
İlkokul ve ortaokullarda karne notlarını ders etkinliklerine katılım belirleyecek. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karneleri dijital ortamda erişime açıldı.


LİSELERE İLK DÖNEM KARNE YOK
Lise öğrencilerinin birinci döneme ilişkin sınavları, salgının seyri göz önünde bulundurularak 15 Şubat'tan sonra yapılacak.

Birinci döneme ilişkin karne notları, sınavların tamamlanmasından sonra verileceği için lise öğrencilerine karne dağıtılmayacak.

Bu sene yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil de eklendi. Böylece öğrenciler üç hafta tatil yapacak.

15 ŞUBAT'TA YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BAŞLATILMASI HEDEFLENİYOR
2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak.