Tarih verildi! İcra Müdürlüğü Sınavı sonuçları açıklandı mı? 2020 İcra Müdürlüğü sınav sonuçları ne zaman?

İcra Müdürlüğü Sınavı sonuçları açıklandı mı? 2020 Adalet Bakanlığı İcra Müdürlüğü Sınav Sonuçları ne zaman sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Binlerce kişinin katılım yaptığı İcra Müdür Yardımcılığı sınavının ne zaman açıklanacağına ilişkin ÖSYM duyurusu yapıldı. Puan hesaplama yapılırken, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi’nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulunacak.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 14:49 Güncelleme 21 Aralık 2020, 14:49
Tarih verildi! İcra Müdürlüğü Sınavı sonuçları açıklandı mı? 2020 İcra Müdürlüğü sınav sonuçları ne zaman?

İÇİNDEKİLER

2020 İcra Müdürlüğü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İcra Müdürlüğü Sınavı sonuçları açıklandı mı sorusuna binlerce aday yanıt arıyor. İcra Müdür Yardımcılığı için geçtiğimiz aylarda yapılan sınav için sonuç duyurusu geldi. Yazılı sınavda genel yetenek ve genel kültür soruları yirmi (20), alan bilgisi soruları seksen (80) puan ağırlığına sahip olacak şekilde değerlendirilecek.

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2020 İcra Müdür Yardımcılığı sınav sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM'den yapılan açıklamada sonuçların 22 Aralık 2020 tarihinde erişime açılacağı belirtildi.

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

Yazılı sınavda genel yetenek ve genel kültür soruları yirmi (20), alan bilgisi soruları seksen (80) puan ağırlığına sahip olacak şekilde değerlendirilir. Bu değerlendirme yapılırken genel yetenek ve genel kültür konuları ile alan bilgisi konuları kendi aralarında eşit olarak puanlanır.

Buna göre;

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nde bulunan 5 konu (Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Temel Yurttaşlık Bilgisi) ile Alan Bilgisi Testi'nde bulunan 5 konu

a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı,

b) İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği,

c) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu,

d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı,

e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik) ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir.

Bu 10 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplandı. Her bir alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulundu. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her bir alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulundu.

Alan Bilgisi Testi'nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulundu.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 4/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı puanı olarak adlandırıldı.

Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi'nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 16/9 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırıldı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı'nın toplanması ile Genel Başarı Puanı hesaplandı.