SON DAKİKA: Bakan Selçuk duyurdu ve başladı! MEB 500 bin tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet bilgisayar başvuru şartları neler?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında online eğitim sürecinin uzamasıyla 'MEB ücretsiz tablet başvurusu' yeniden gündeme geldi. 500 bin ücretsiz tablet başvurusu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ocak ayı sonuna kadar tabletlerin dağıtılmış olacağını bildirdi. Bakan Selçuk, "Geçen hafta 50 bin 500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevirim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 50 bin dağıtım yapacağız." dedi. Peki, MEB 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? İşte, MEB 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımıyla ilgili ayrıntılar...

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 12:45 Güncelleme 21 Aralık 2020, 12:45
SON DAKİKA: Bakan Selçuk duyurdu ve başladı! MEB 500 bin tablet başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz tablet bilgisayar başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

500 bin ücretsiz tablet dağıtımı için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu hafta öğrencilere 50 bin tablet dağıtılacağını bildirdi. MEB ücretsiz tabletle il müdürlükleri tarafından ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor. Herhangi bir başvuruda bulunulmuyor.

MEB TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN?

Bakan Selçuk tablet dağıtımıyla ilgili şunları ifade etti;

Şimdiye kadar çeşitli kuruluşların da desteğiyle 150 bin civarında tablet dağıtıldı. Bakanlık olarak çalışmalarımız devam ediyor. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tableti daha dağıtmış olacağız. Yarın da başlıyoruz. 2021 Ocak ortasına kadar 300 bin ilave tableti dağıtmış olacağız. Bu tabletlerin tamamı internet bağlantılı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan öğrenciler için sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen 50 bin 500 tablet bilgisayar daha 15 ile sevk edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tablet bilgisayarlar, kontrollerin ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor.

Bu çerçevede, 15 Aralık'ta dağıtım için 15 ile doğru yola çıkan 50 bin 500 tablet bugün öğrencilere dağıtılmak üzere il müdürlükleri tarafından teslim alındı.
Bu gönderimde Adıyaman'a 2 bin 300, Batman'a 2 bin 600, Diyarbakır'a 3 bin, Gaziantep"e 3 bin, Hakkari'ye 850, İstanbul'a 5 bin, Kayseri'ye 2 bin, Kilis'e 500, Kocaeli'ye 8 bin, Mardin'e 3 bin, Ankara'ya bin 350, Siirt'e 1000, Şanlıurfa'ya 10 bin 700, Şırnak'a 2 bin 600 ve Van'a 4 bin 600 tablet bilgisayar ulaştırıldı.
Bu arada bir sonraki dağıtımın 21 Aralık haftasında yapılacağı öğrenildi.

ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öğrenci veya velilerinin tablet bilgisayar için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek olmadığını kaydeden Bakan Selçuk, ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmi veriler üzerinden Bakanlıkça hazırlanan strateji çerçevesinde dağıtımların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

BELEDİYELERİN TABLET BAŞVURUSU DEVAM EDİYOR

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet üzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ücretsiz tablet başvuru işlemi gerçekleşiyor.

BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılamaması üzerine ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Bağcılar Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

SON DAKİKA: MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK: "BU HAFTA 50 BİN TABLET DAĞITIMI YAPACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu hafta öğrencilere 50 bin tablet dağıtılacağını bildirdi.

Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta 50 bin 500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevirim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 50 bin dağıtım yapacağız. Çocuklarımızın eğitim hakkı için gayret eden herkese teşekkürler."