İOKBS bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İOKBS tarihi için geri sayım!

İOKBS bursluluk sınavının tarihi sınava katılım sağlayacak öğrenci ve velileri tarafından merakla araştırılıyor. Eylül ayı için geri sayım sürerken İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sınavının yapılacağı tarih merak konusu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın yapılacağı tarih duyurulmuştu. Peki, İOKBS bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte sınavın yapılacağı tarih...

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2020, 22:52 Güncelleme 06 Ağustos 2020, 22:52
İOKBS bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İOKBS tarihi için geri sayım!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan bursluluk sınavının ne zaman yapılacağı öğrenciler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Sınava katılım sağlayacak olan öğrenci ve velileri bu kapsamda arama motorları üzerinden "Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak" sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. 2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) tarihi MEB tarafından açıklandı.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, "6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

SINAV MÜFREDATI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) girecek öğrencilerin de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 25 Nisan 2020'de yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı (İOKBS) koronavirüs önlemleri kapsamında 6 Haziran'a ertelemişti.

İOKBS'ye 5. sınıftan 11.sınıfa kadar olan seviyelerdeki öğrenciler girebiliyor. Öğrenciler sınavın kapsamı hakkında tereddüt yaşıyorlardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bunun üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."