LGS ne zaman? 2020 LGS günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği LGS 2020 yılında ne zaman gerçekleşecek? MEB tarafından LGS sınav yerleri de geçtiğimiz günlerde açıklandı ve hala sorgulanmaya devam ediyor. Yeni yapılan son dakika açıklaması ise kafaları karıştırdı, peki corona virüsten dolayı 2020 LGS günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu yıl corona virüs ile mücadele kapsamında sınavların tarihlerinde değişiklik yapıldı, LGS ertelenme ihtimali ise çok düşük. Liseye geçişte girilmesi zorunlu olan sınav için önlemler de alındı, kurallar belirlendi.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2020, 16:07 Güncelleme 18 Haziran 2020, 17:19
LGS ne zaman? 2020 LGS günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

İÇİNDEKİLER

2020 LGS için geri sayım başladı. İyi bir lise eğitimi görmek için hayaller kuran milyonlarca öğrenci zorunlu olan liselere giriş sınavına katılacak. Peki 2020 LGS ne zaman gerçekleşecek, öğrenciler hangi kurallara dikkat ederek sınava girecek. E-okul üzerinden LGS sınav yerleri sorgulanmaya devam ederken yapılan son dakika açıklamalardan sonra 2020 LGS günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sorusuna yanıt bulmak isteyen vatandaşlar arttı. İşte merak edilenler…

2020 LGS NE ZAMAN?

20 Haziran Cumartesi günü tüm yurt genelinde yapılacak LGS sınavında birinci oturum 09.30'da başlayacak. LGS ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başlayacak. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın "//www.meb.gov.tr/" internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

2020 LGS GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sosyal medya hesabı Twitter'dan bir son dakika açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı: "LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnalar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak."
YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

LGS KURALLARI NELERDİR?

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında; öğrencilerimizin sınav binalarına kolay ulaşılabilmeleri için bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir.
Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
Öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacaktır.
Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacaktır.
Okulda kantinler açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrenciler ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerdir. Ayrıca her sınıfta dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır.
Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacaktır.