MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? 2020 MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

2020 MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı sınava girecek yüzbinlerce öğrenci tarafından sorgulanıyor. Üniversiteyi askeri okulda okumak ve asker olmak isteyenlerin aylardır hazırlandığı MSÜ sınavına sayılı gün kaldı. MSÜ askeri öğrenci seçme sınavı 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Peki, MSÜ sınav yerleri açıklandı mı?

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2020, 14:10 Güncelleme 27 Mayıs 2020, 14:10
MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? 2020 MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

2020 MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak? MSÜ sınav yerleri açıklandı mı? 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak MSÜ sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav hazırlıklarını tamamlayan adaylar, sınava ne zaman gireceklerini merak ediyor. Peki, 2020 MSÜ sınav yerleri ne zaman açıklanacak? MSB'den yapılan açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ), ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

MSÜ SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav yerleri henüz açıklanmadı. Giriş yerlerinin sınava bir hafta veya 10 gün kala açıklanması bekleniyor. Bu nedenle Haziran'ın ilk haftasında sınav giriş yerlerinin açıklanacağı tahmin ediliyor.

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adayların tercih işlemleri sırasında hata yapmamaları ve hak kaybına uğramamaları için duyuruyu dikkatli bir şekilde okumaları gerekmektedir.

Kara Harp Okulunda (ANKARA) yapılacak 2'nci Seçim Aşamalarına, sadece tercih yapan adaylar çağırılacaktır.

1. 2020-MSÜ'ye başvuru yapan ve sınav ücretini yatıran adaylar tercih yapabilecektir. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 01-26 Haziran 2020 (saat 23:59'a kadar) yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

2. Şehit/Gazi çocuğu olan adayların dikkatine! Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir. Şehit ve gazi çocuklarından 2020-MSÜ sınavında belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır. Aday çağrı sayıları kontenjan miktarına göre belirlenecektir.

3. Hava Harp Okulu (HHO)'nu tercih edecek adayların dikkatine!

HHO için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. HHO'nu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar HHO için aday olamayacaklardır.

4. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando MYO)'nu tercih edecek adayların dikkatine!

Bando MYO tercih eden adaylar (sırası önemli değil sadece tercihlerin arasında olması önemlidir.) mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaktır. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır.

5. Adaylar Harp Okulları için;
- Kara Harp Okulu (KHO),
- Deniz Harp Okulu (DHO),
- Hava Harp Okulu (HHO),
- Sahil Güvenlik Komutanlığı adına Deniz Harp Okulu (SG-DHO)
Astsubay Meslek Yüksekokulları için;
- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),
- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),
- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),
- Sahil Güvenlik K.lığı adına Deniz Asb.MYO (SG-Deniz Asb.MYO)
- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando
Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir.) tercihi yapabilecektir.

6. 2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

KHO 2020-MSÜ Sayısal Puanı
2020-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO 2020-MSÜ Sayısal Puanı
HHO 2020-MSÜ Sayısal Puanı
Kara Asb.MYO 2020-MSÜ Sayısal Puanı
2020-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2020-MSÜ Genel Puanı
Deniz Asb.MYO 2020-MSÜ Sayısal Puanı
2020-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2020-MSÜ Genel Puanı
Hava Asb.MYO 2020-MSÜ Sayısal Puanı ,
2020-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı,
2020-MSÜ Genel Puanı
Bando Asb.MYO 2020-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Yukarıda yer alan puan türlerinden çağrı işlemlerinde hangisinin kullanılacağı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünce kontenjan durumuna göre belirlenerek internet ortamında ilan edilecektir. (Çağrılar puan türlerindeki okul kontenjanlarına göre yapılacağından her puan türünden farklı miktarda aday çağrılabilecektir.)

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2020-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://www.personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları Temmuz 2020 ayı içerisinde MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığınca https://www.personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

7. Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleştirilen adayların MYO tercihleri dikkate alınmayacaktır.

8. Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir. "Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir. Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.