2020 DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru ücreti ne kadar? 2020 DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvurularının ne zaman yapılacağı sınava girecek üniversite öğrencileri tarafından araştırılıyor. ÖSYM tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla DGS başvuru süreciyle ilgili detaylar verilmişti. Peki; 2 yıllık önlisans mezunlarının 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmasını sağlayan 2020 DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru ücreti ne kadar?

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2020, 17:30 Güncelleme 27 Mayıs 2020, 17:30
2020 DGS başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

DGS 2020 başvuruları ne zaman başlıyor? DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurularının ne zaman başlayacağı sınava girecek binlerce öğrenci tarafından sorgulanıyor. DGS sınav tarihleri Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Sınav tarihlerinin yeniden düzenlenmesiyle birlikte DGS başvuruları ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. Başvuru dönemi ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DGS başvuru dönemi 9-17 Haziran tarihleri arasında olacak.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacak.

Salgın nedeniyle ertlenen sınav tarihşleri ÖSYM tarafından tekrardan belli oldu. Dikey Geçiş Sınavı bu yıl 9 Ağustos 2020' de yapılacak. Sınav sonuçlarının ise 9 Eylül 2020'de açıklanması bekleniyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS'ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS'ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2020 yılı için DGS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl için belirlenen ücret 120 TL olmuştu. Bu yılki ücretin ne kadar olacağı belli olduğunda haberimizden öğrenebileceksiniz.