eokul.meb.gov.tr LGS başvuru bilgisi sorgula! 2020 LGS giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

LGS başvuru bilgisi sorgulama ekranı! eokul.meb.gov.tr LGS başvuru bilgisi sorgulama sayfası erişime açıldı. 8.sınıf öğrencilerinin bu yıl gireceği 2020 yılı Merkezi Sınav başvuru ve onay işlemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. E-Okul öğrenci giriş sayfasından 2020 LGS başvuru bilgisi sorgulanabiliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle LGS merkezi sınav 7 Haziran Pazar günün ertelenmişti. Peki, LGS giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? Yanıtı haberimizde…

Giriş Tarihi 10 Nisan 2020, 15:10 Güncelleme 10 Nisan 2020, 15:10
eokul.meb.gov.tr LGS başvuru bilgisi sorgula! 2020 LGS giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak?

İÇİNDEKİLER

LGS başvuru bilgisi sorgula! eokul.meb.gov.tr LGS başvuru bilgisi sorgulama ekranı erişime açıldı. Öğrenciler ve veliler eokul.meb.gov.tr adresinden, otomatik yapılan LGS başvuruları hakkında bilgi alabiliyor. Peki, LGS giriş belgeleri ne zaman yayınlanacak? 2020 LGS giriş belgelerinin yayınlanma tarihi de belli oldu. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

LGS BAŞVURU BİLGİSİ SORGULAMA!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bu yıl merkezi sınava girecek 8'inci sınıf öğrencilerinin velilerine, sınav başvurusu ve onay işlemlerine ilişkin mesaj gönderdi.

Bakanlık, 8'inci sınıf öğrencilerinin LGS kapsamında bu yıl gireceği merkezi sınav başvuru işlemlerini sistem üzerinden tamamladı.

Bu kapsamda, bakanlık tarafından velilere gönderilen kısa mesajda, "Sınav bilgilerini, "http://e-okul.meb.gov.tr" web sayfası üzerindeki e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden kontrol edebilirsiniz." bilgisi verildi.

LGS BAŞVURU BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI

8'inci sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. İki bölümden oluşan LGS'nin birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan soruları yer alacak. Birinci bölüm için adaylara 75 dakika süre tanınacak. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve adaylara 80 dakika süre tanınacak.

LGS NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ