Binlerce öğrenci yanıt arıyor! AÖF sınavları ertelendi mi? AÖF bahar dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF sınavları ertelendi mi? AÖF bahar dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak sorusuna öğrenciler yanıt arıyor. Uzaktan eğitimle öğrenim alan öğrenciler AÖF sınavlarının ertelenip ertelemeyeceğini araştırıyor. 18-19 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan AÖF bahar dönemi ara sınavlarının ertelenme ihtimali belirdi. ÖSYM tarafından birçok sınav iptal edilirken, AÖF öğrencilerinde gözler yapılacak açıklamalara çevrildi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden konuyla ilgili açıklama geldi. İşte, AÖF sınavları ertelendi mi sorusunun yanıtı!

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 17:33 Güncelleme 24 Mart 2020, 17:33
Binlerce öğrenci yanıt arıyor! AÖF sınavları ertelendi mi? AÖF bahar dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

AÖF sınavları ertelendi mi? AÖF bahar dönemi ara sınavları ne zaman yapılacak? Önümüzdeki haftalarda yapılması planlanan AÖF sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ile binlerce öğrenci uzaktan eğitim alma imkanına kavuşuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında virüsle mücadelede eğitim öğretim hayatında önemli değişiklikler yapılıyor. Bu tedbirlerden birisi de sınavların ertelenmesi oldu. Peki, AÖF sınavları ertelendi mi? İşte flaş açıklama…

AÖF SINAVLARI ERTELENDİ Mi?

AÖF Bahar Dönemi vize sınavları henüz ertelenmedi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Bazı medya yayın organlarında Açıköğretim Fakültesi sınavlarının ertelendiğine dair yanlış haberler yer almıştır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesinde yer alan Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi sınavlarının tarihleri hakkında erteleme veya iptal şeklinde bir karar alınmamıştır. Gerçeği yansıtmayan bu haberlere itibar edilmemesi ve Açıköğretim Sınavları ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi'nin resmi makamlarından yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir."

AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF 2020 sınav tarihleri ise şu şekilde:

Bahar Dönemi Vize Sınavı: 18 - 19 Nisan 2020

Bahar Dönemi Final Sınavı: 13 - 14 Haziran 2020

Yaz Okulu Sınavı: 23 Ağustos 2020

AÖF'TEN UYARI!

Anadolu Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda corona salgını nedeniyle AÖF bürolarının kapatıldığı ve transkript, öğrenci belgesi ve diğer belgeleri isteyen öğrencilere geçici olarak hizmet verilmeyeceği bildirildi.

"Öğrenci belgesi, transkript vb. belge isteyen öğrencilerimize DUYURU" başlığı ile yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bürolarımız kapatıldığından öğrencilik hizmetleri geçici süreyle verilememektedir. Bürolarımız açıldığında talep ettiğiniz belgeyi alabilirsiniz."