2020 MEB - 20 bin sözleşmeli öğretmen ek atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen ek atama başvuru şartları ve tarihi...

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan 20 bin ek atama müjdesi adayları oldukça sevindirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti." dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan sözleşmeli öğretmenler KPSS puanından ve sözlü mülakattan başarı ile geçmelidir. Sözleşmeli öğretmenler haftalık 15 saat çalışarak bunun karşılında maaş hak ederler. Kadrolu öğretmenler de çalışma saatleri aynıdır. Sözleşmeli öğretmenler görev süresince öğretmen performans puanı için sürekli olarak çalışmakta ve kendini geliştirmeye çalışmak zorundadır.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:19 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:19
2020 MEB - 20 bin sözleşmeli öğretmen ek atama başvurusu nasıl yapılır? Öğretmen ek atama başvuru şartları ve tarihi...

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Selçuk, 20 bin ek atama müjdesi verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özetle şunları söyledi: ''Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk'' şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev alan sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenlerle aynı yetkilere sahiptir. Ders verme ve öğrencilerin ilgili ders ile ilgili bilgi düzeyini ölçmek için sınav yapma yetkileri vardır. İşte öğretmen ek atama başvuru şartları ve detayları...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

20 BİN EK ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

Tabi gençler üniversiteleri, fakülteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var işle ilgili. Biz de bu konuda son derece büyük derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza çok özel bir teşekkür borçluyum. Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özetle şunları söyledi:

"Çocuğa özel deneme sınavı yapılıyor. Yani senin ihtiyacın şu konularda, kişiye özel her şey. Çocuğun hedefi olmasını istemiyoruz anne babasına destek oluyor. Arkadaşlarıma göre neredeyim diye öğrenmesi için ayrı bir destek biçimi de var. Senin şu konuları çalışman, basit, ileri düzeyde çalışman lazım, şu konuya geçmen lazım şunu atlayabilirsin diyor.

Yenilenen EBA'da, çocuğa özel deneme sınavı yapılabiliyor. Her şey kişiye özel. Dünyada 2-3 ülkede varsa biri Türkiye'de. Tükiye'de ders anlatma konusunda yetkin öğretmenleri seçtik. bize tüm derslerin video kütüphanesini oluşturun dedik. İstediği öğretmenden her dersi en iyi şekilde alabilsin. Her çocuğa 3 GB hediye verdik. Tüm konuları istediği kadar tekrar edebilecek. Kişiye özel test oluşturuyor. Öğrenciye özel bir sınav yapabiliyor. Akıllı sistemin uygulandığı lokal bir çalışanlar var. Bu bana uyar diye çıkartma yapıştırdık.

Okullar bilgilendirildi. Pilotları yapıldı. Bunun tanıtımını yaptık. Şimdi anne babalara çalışmalar yapıyoruz. Elazığ'da deprem oldu. Bu sistem üzerinden bu çocukların eğitimini sağlayabiliyoruz. Bunu da günlük olarak takip ediyoruz. Çizgi filmler, ders destek sistemleri, öğretmenler için ücretsiz sertifika programları var.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Sözleşmeli Öğretmen başvuruları ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açılan sayfadan yapılıyor.

* Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

* Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

* Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere,

*Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik
Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

* Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

* Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

* Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

* 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

SÖZLÜ SINAV İLE İLGİLİ DETAYLAR NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınavı 5 Şubat ile 22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınava başvurular ilkatama.meb.gov.tr adresinden yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 25 Şubat tarihinde açıklanacak. Sözlü sınavlar da bittikten sonra atama tercihlerinin yapılması beklenecek. Atama tercihlerinin yapılacağı tarihler ise 9 Mart ile 13 Mart arasında belirlenmiştir. Atama tercihlerinin sonuçları ise 18 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Atama tercihi sonuçlarına göre belirlenecek olan tarihlerde alımlar yapılmaya başlanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMLARI İÇİN BRANŞ KONTENJANLARI

2020 yılında sözlü sınavların ve atama tercihlerinin de yapılması ile son bulacak bu süreçte 2018 veya 2019 yılı KPSS sonuçları etkili olacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili puan türünden en az 50 puan alması gerekiyor. Bakanlığın internet sitesi üzerinden başvuruların kabul edileceği branşlar liste olarak yayınlanmıştır. Tüm branşlar için aynı sayıda kontenjanlar açılmamıştır. Bu sebeple bazı branşlar için alım sayısı fazla iken diğer branşlar için daha az olacaktır. Şartları sağlayan adaylar için en yüksek kontenjanlar ile açılan branşlar aşağıdaki gibidir:
• Sınıf öğretmenliği; en fazla 3007 kişilik kontenjan,

• Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri; 1836 kişilik kontenjtan,

• İngilizce öğretmenliği; 1731 kişilik kontenjan,

• Diğer ders kategorileri için ise; 13426 kişilik kontenjan belirlenmiştir.

Birden fazla alandan mezun olan kişiler için de sadece bir alana başvuru işlemi kabul edilecektir. Tüm adayların başvuru işlemlerinin onayı il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yapılacaktır.