İkinci dönem ara tatil ne zaman? 9 gün tatil ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak?

İkinci ara tatil ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönem tatil takvimi açıklandı. İlk ara tatil 15-22 Kasım'da yapan öğrenciler, ikinci ara tatil için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Peki, ikinci dönem ara tatil ne zaman? 9 gün tatil ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak?

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 18:42 Güncelleme 12 Şubat 2020, 18:53
İkinci dönem ara tatil ne zaman? 9 gün tatil ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak?

İÇİNDEKİLER

İkinci ara tatil dönemi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl itibarıyla uygulamaya alınan ara tatil uygulamasının ikincisi için geri sayım başladı. Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerin dönem bittiğinde çok yorulduğunu belirterek, ara tatillerin asıl amacının öğretmenler için olduğunu açıklamıştı. Öğrenciler ve öğretmenlerin merakla beklediği ara tatilin ikincisi için tarih belli oldu. Peki, ikinci dönem ara tatil ne zaman? 9 gün tatil ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

İkinci ara tatil: 6 - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

Yaz tatili: 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

"HER BİR ÇOCUĞUN KENDİNE ÖZGÜ SAYFASI YAPILABİLİYOR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda yenilenen Dijital Eğitim Platformu Eğitim Bilişim Ağı ve Akademik Destek Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, nitelikli eğitime ulaşmanın adaletin temeli olduğunu söyledi.

Bu kapsamda dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) temelinin atıldığını anımsatan Selçuk, uygulamanın yeniden uluslararası standartlarda dönüştürülmesi, içeriğinin zenginleştirilmesi ve oyunlaştırma içeriğinin getirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Selçuk, EBA'da yapılan yenilikle ilgili şu bilgileri verdi:

"Kişiselleştirmeye geçildi, ara yüz tümüyle yenilendi. Her bir çocuğun kendine özgü sayfası, takvimi, ilerleme hızı, mevcut dersleri, soruları, konuları kendisine özel bir şekilde yapılabiliyor. Bu ne demek? Her bir öğrencimizin kişisel olarak ihtiyaçlarını, bireysel olarak karşılayabiliyoruz artık. Tüm içeriklerin yenilenmesi ayrı bir önem taşıyor. Bütün animasyon, grafiklerin, soruların, tekniklerin, videoların binlercesini bir arada görme imkanımız var. 'Ben şu konuyu anlamadım' dediğin de neyi anlamak istiyorsa onun defalarca animasyon, video, öğretmen anlatımları, şekiller, grafiklerle anlatıldığı bir şeyden söz ediyoruz. Bu şekilde bir anlatım, Türkiye'nin neresinde olursa olsun her öğrencinin hizmetinde."

ÖĞRENCİLERE ÖZEL PUAN VE ARMA SİSTEMİ

EBA'da yer alan oyunlaştırma içeriğini anlatan Selçuk, şunları kaydetti:

"Bir başka içerik oyunlaştırma. Bu aslında dünya için de yeni bir şey. Sadece Türkiye için yeni bir şey değil. Bu oyunlaştırma çerçevesinde öğrencilerimizin belirli puan ve arma sistemleriyle motivasyonlarının artırılmasını da hedefliyoruz. Öğrenciler hangi konuyu ne şekilde yaparsa, nereye ulaşırsa, hangi başarıyı gösterirse bunun tescillenmesi anlamında birtakım armalar, kullanıcılara ilişkin özellikler ortaya koyabiliyoruz. Her bir öğrencimiz için de bu bireysel olarak yer alıyor. Bir başka şey, basılı kitaptan kare kodlarla kolay erişim. Kitabın her bir sayfasında neyle ilgiliyse o konunun kare kodundan oraya erişim sağlaması söz konusu oldu. Çünkü erişimin her yerde olması bakımından bize biraz imkan sağlıyor."

ÖĞRETMENLERİN SÜREKLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİMİ İÇİN PORTAL

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin sürekli ve sürdürülebilir gelişimi açısından bütün bilgilere ulaşabileceği sistemin oluşturulmaya çalışıldığına değinerek, "Sürekli ve sürdürülebilir eğitimi her ilçe düzeyinde kuracağımız ki başladık kurmaya, öğretmen destek noktalarıyla fiziksel ortam açısından da ortaya koyacağız. Bütün ilçeler Ankara'da bir merkezde akademik bir portalda bulaşacaklar ve bu portalda bütün meslektaşlarım kendi ihtiyaç duydukları konularda destekleri, öğretmen destek noktalarından alabilecek. Kendi birikimlerini de oraya verebilecekler." şeklinde konuştu.