2020 AÖF sınav sonuçları açıklandı! AÖF final sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılır?

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2019-2020 güz dönemi final sınavına katılan öğrenciler özellikle şu saatlerde sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağını araştırıyor. Peki, AÖF final sonuçları nereden öğrenilir? 2020 Açıköğretim final sınavı sonuçları nasıl sorgulanır?

Giriş Tarihi 24 Ocak 2020, 15:34 Güncelleme 24 Ocak 2020, 16:03
2020 AÖF sınav sonuçları açıklandı! AÖF final sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2019-2020 güz dönemi final sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte on binlerce öğrenci AÖF sınav sonuçları sorgulama işlemi hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, AÖF sınav sonuçları sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılır? İşte sorgulama işlemine dair bilgiler...

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2019-2020 güz dönemi final sınavı sonuçları için aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF FİNAL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF FİNAL SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 2019-2020 güz dönemi vize sınavının soruları ve cevapları erişime açıldı. Sınava katılan öğrenciler https://ekampus.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden gerekli bilgileri girerek soru ve cevaplara erişebilecekler.

AÖF SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar dönemi ara sınavı: 18-19 Nisan 2020

Bahar dönemi dönem sonu sınavı: 13-14 Haziran 2020

Yaz okulu sınavı: 22 - 23 Ağustos 2020

HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise başarısız harf notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.