2020 YKS üniversite sınavı başvuru tarihi açıklandı! Hangi fakültelere yerleşenlere burs verilecek?

Milyonlarca üniversite adayı öğrencinin beklediği tarih açıklandı. Üniversite sınavı kapsamında birinci oturum olan TYT 20 Haziran, AYT ve YDT oturumları ise 21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Sınava yönelik başvurular 6 Şubat ile 3 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. Bu arada Tarım ve Orman Bakanı üniversite sınavında ilk 10 bine girip Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ve Veteriner Fakültelerine yerleşenlere bakanlık tarafından burs verileceğini belirtti.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2020, 15:18 Güncelleme 15 Ocak 2020, 15:20
2020 YKS üniversite sınavı başvuru tarihi açıklandı! Hangi fakültelere yerleşenlere burs verilecek?

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üniversite sınavında ilk 10 bine girip Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ve Veteriner Fakültelerine yerleşenlere Bakanlık tarafından burs verilmesinin planlandığını duyurdu.. Pakdemirli konuyla ilgili olarak, "Üniversite Giriş Sınavı sonucunda ilk on bine girip tercihleri sonucu, Bakanlığımızın asli görevlerini yürüten Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ile Veteriner Fakültelerine yerleşenlere, Bakanlığımızca burs verilmesini planlıyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." dedi..

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üniversite sınavında ilk 10 bine girip Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ve Veteriner Fakültelerine yerleşenlere bakanlık tarafından burs verilmesinin planlandığını duyurdu.

Pakdemirli konuyla ilgili olarak, "Üniversite Giriş Sınavı sonucunda ilk on bine girip tercihleri sonucu, Bakanlığımızın asli görevlerini yürüten Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ile Veteriner Fakültelerine yerleşenlere, Bakanlığımızca burs verilmesini planlıyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." dedi..

2020 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN, SINAV HANGİ TARİHTE? TYT-AYT-YDT

Üniversite sınavı kapsamında birinci oturum olan TYT 20 Haziran, AYT ve YDT oturumları ise 21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

YKS sonuçları ise 23 Temmuz tarihinde açıklanacak.

YKS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS başvuru tarihleri:

6 Şubat - 3 Mart 2020 tarihleri arasında YKS başvuruları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS'ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtiler bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından, sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

YKS'DE HANGİ TESTLER YER ALACAK VE SINAV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. Temel Yeterlik Testi 20 Haziran Cumartesi düzenlenecek, 135 dakika sürecek.

AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. Alan Yeterlik Testleri 21 Haziran pazar günü düzenlenecek 180 dakika sürecek.

YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır. Yabancı Dil Testi 21 Haziran'da düzenlenecek 120 dakika sürecek.

Not: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmazlar