Yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Çarşamba kar tatili olan iller hangileri? MEB, Valilik açıklaması var mı?

Yarın okullar tatil mi? Yurt genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bugün bazı illerde eğitime ara verilmişti. Yarın da okullarda kar tatili olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Çarşamba kar tatili olan iller hangileri? MEB, Valilik açıklaması var mı?

Giriş Tarihi 07 Ocak 2020, 14:27 Güncelleme 07 Ocak 2020, 14:51
Yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Çarşamba kar tatili olan iller hangileri? MEB, Valilik açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Yarın kar tatili olan iller hangileri? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Bazı illerde kar kalınığı 1 metreyi aşarken, bazı illerde ise fırtına ve sağanak yağış etkili oluyor. Yurdu saran soğuk hava dalgası yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Öğrenciler ve velileri okulların tatil olup olmayacağı yönünde araştırmalarını sürdürüyor. Peki, yarın okullar tatil mi? 8 Ocak Çarşamba kar tatili olan iller hangileri? MEB, Valilik açıklaması var mı?

8 OCAK ÇARŞAMBA KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

8 Ocak Çarşamba günü için kar tatili açıklaması bulunmuyor. MEB ya da Valiliklerden kar tatili ile ilgili haberler gelmeye başlarsa haberimizini içeriğinde yer alacak.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

DOĞU ANADOLU'DA BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don ve sis beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, Erzurum'un batısı ile Erzincan çevreleri çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren ise aralıklı hafif kar yağışlı geçecek.

Buzlanma, don, sis ve pus beklendiği bölgede, rüzgar Erzincan merkez ve batı kesimlerinde kuvvetli esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da -12, Ardahan'da -11, Erzurum ve Kars'ta -8, Iğdır'da -3, Tunceli'de 2, Erzincan'da 3 derece kaydedildi.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise, Erzincan'da 7, Iğdır'da 5, Tunceli'de 2, Erzurum'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 8, Ardahan'da 7 ve Kars'ta 5 derece olması bekleniyor.

Bölgede kar kalınlıkları Kars'ta 5, Erzurum'da 6, Ağrı'da 11, Konaklı Kayak Merkezi'nde 6, Ergan Kayak Merkezi'nde 23, Palandöken Kayak Merkezi'nde 49 santimetre olarak ölçüldü.

METEOROLOJİ UYARDI: KAR YAĞIŞI YERİNİ DONA BIRAKACAK

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürü Alper Akçakaya, uyarılarda bulunarak kar yağışının yerini soğuk havalara bırakacağını söyledi.

Afyonkarahisar'da etkili olan kar yağışın ardından kent genelinde kapanan her hangi bir yol bulunmazken, Meteoroloji Bölge Müdürü Alper Akçakaya, Köroğlu ve Damlalı boğazı gibi bölgelerde kar yağışının devam edeceğini belirtirken, kent merkezinde etkisi yitireceğini bildirdi. Akçakaya, önümüzdeki 2-3 gün içerisinde hava sıcaklıklarının düşeceğini ve dona çekeceğini de bildirerek vatandaşların özellikle trafikte dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

ADANA'DA SAĞANAK; METREKAREYE 80 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Adana'da, dün sabah başlayan şiddetli yağmur, bugün de etkili olurken, cadde ve sokaklar, göle döndü. Kentte, dün metrekareye 80 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'turuncu' kodlu yağış uyarısında bulunduğu Adana'da, dün sabah başlayan sağanak, bugün de etkili oldu. Kentte, dün metrekareye 80 kilogram yağış düşerken, bazı mahallelerdeki cadde ve sokaklar, bugün de göle döndü.