E-okul MEB veli bilgilendirme sistemi girişi yapma! e-okul.meb.gov.tr girişi nasıl yapılır?

e-okul.meb.gov.tr: e okul veli bilgilendirme sistemi son günlerde velilerin gündeminde. Yarıyıl tatiline sayılı günler kala öğrenciler artık son sınavlarına giriyor. Öğrenciler için MEB tarafından belirlenmiş olan E-Okul kullanıcı adı ve E-Okul şifresi bulunmaktadır. Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden sınav notları, devamsızlık, sözlü ve proje ödev notları da görüntüleniyor.Peki e okul VBS uygulamasına nasıl girilir? Tarayıcınızda "eokul.meb.gov.tr" şeklindeki resmi E-Okul VBS adresini açın. Açılan MEB E-Okul portal sayfasının sağ kısmında bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi" kısmındaki bilgileri doldurun.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2020, 09:33 Güncelleme 08 Ocak 2020, 09:33
E-okul MEB veli bilgilendirme sistemi girişi yapma! e-okul.meb.gov.tr girişi nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

e-okul.meb.gov.tr: Okulların yarı yıl tatiline girmesine az bir süre kala Veliler öğrencilerin sınav sonuçlarını merak ediyor. MEB'in e okul uygulaması ile öğrenci ve veliler sınav sonuçlarını, devamsızlıkları anında öğrenebiliyor. Veliler eğitim dönemi boyunca E-Okul üzerinden yazılı ve sözlü sınav notlarının yanı sıra devamsızlık bilgileri de öğreniliyor. MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni kullanmak için her öğrenci için özel olarak oluşturulan öğrenci bilgi sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. E-Okul giriş işlemlerini 7/24 öğrencilerin bilgileri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu çerçevede de E-Okul VBS giriş işlemleri için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne Giriş Nasıl Yapılır? E Okul VBS Giriş

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından sunulan bir dijital eğitim servisi olan E-Okul sistemi, Türkiye genelindeki MEB bünyesindeki tüm eğitim kurumlarındaki öğrenci eğitim bilgilerini içermektedir. Her eğitim öğretim döneminde öğrencilerin okul ve eğitim durumu bilgilerinin günlük olarak güncellendiği E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, velilerin çocuklarının eğitim yaşamlarında daha aktif şekilde yer almasını hedefliyor. Özellikle çocuğunun okuluna sık sık giderek, okul başarı durumu veya genel eğitim durumu hakkında bilgi almak için vakit bulamayan çalışan ebeveynler için E-Okul VBS portalı önemli bir kolaylık sağlıyor. Çünkü çocukların okul durumlarına istinaden her türlü bilgiyi E-Okul VBS portalı üzerinden öğrenebilmek mümkündür.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul VBS portalı hem öğrenciler hem de veliler tarafından 7/24 kullanılabiliyor. E-Okul sistemi öğrencilerin 1.sınıftan, 12.sınıfa kadar olan tüm eğitim bilgilerini dönem dönem kayıt altında tutmaktadır. E-Okul giriş sayfasından kolayca öğrencilerin okuldaki durumuna dair güncel bilgileri öğrenebilmek mümkündür. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilerin okulundaki;

• Devamsızlık bilgisi,

• Derslere giren öğretmen bilgisi,

• Haftalık ders programı bilgisi,

• Sınav tarihleri,

• Sınav sonuçları bilgisi,

• E-Karne,

• Öğrencinin aldığı belgeler,

• Öğrencinin okuduğu kitaplar,

• Öğrenci nakil durumu bilgisi,

• Genel okul duyuruları,

Şeklindeki bilgileri güncel hali ile görebilmek mümkündür. E-Okul VBS portalından ulaşılabilen bu bilgilerin görüntülenebilmesi için öğrenci bilgilerinin güvenliği doğrultusunda E-Okul giriş yapmanız gerekiyor.

E-Okul Giriş Nasıl Yapılır?

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni kullanmak için her öğrenci için özel olarak oluşturulan öğrenci bilgi sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. E-Okul giriş işlemlerini 7/24 öğrencilerin bilgileri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bu çerçevede de E-Okul VBS giriş işlemleri için aşağıdaki adımları izlemelisiniz.

Tarayıcınızda "eokul.meb.gov.tr" şeklindeki resmi E-Okul VBS adresini açın.

Açılan MEB E-Okul portal sayfasının sağ kısmında bulunan "Veli Bilgilendirme Sistemi" kısmındaki bilgileri doldurun.

Güvenli giriş için öncelikle Veli Bilgilendirme Sistemi giriş kısmındaki beyaz kutuda yer alan rakamları "Resimdeki Rakamlar" yazısının altındaki

kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak girin.

Öğrencinin T.C. kimlik numarası bilgisini girin.

Öğrencinin okul numarası bilgisini girin.

En altta bulunan turuncu renkli "Giriş" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemler ile MEB E-Okul VBS giriş işlemlerinin ilk aşamasını tamamlayabilirsiniz. Öğrencilerin kişisel bilgilerine ve eğitim bilgilerine herkes tarafından erişimin kısıtlanması amacı ile E-OKUL VBS giriş işlemleri iki aşamalı olarak uygulanıyor. Bu çerçevede de E-Okul VBS giriş işlemlerinin ikinci aşamasında ise öğrencinin;

Doğum yılı,

Doğum günü,

Doğum ayı,

Nüfusa kayıtlı olduğu il,

Okuduğu şube,

Fotoğrafı,

Şeklindeki bilgilerden 2 tanesi her giriş sırasında talep edilmektedir. Farklı kombinasyonlarda bu seçeneklerden 2 tanesi E-Okul VBS giriş ikinci aşamasında talep edilmektedir. Bu bilgileri doğru şekilde girdikten sonra altındaki "Tamam" seçeneğine tıklayarak, E-Okul giriş işlemini tamamlayabilir ve öğrencilerin okul bilgilerini görebilirsiniz.

E-Okul Şifresi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için MEB tarafından belirlenmiş olan E-Okul kullanıcı adı ve E-Okul şifresi bulunmaktadır. Öğrencilerin E-Okul şifreleri şu an için internet ortamından temin edilemiyor. Öğrencilerin bu nedenle okudukları okulun yönetimine başvuruda bulunarak, E-Okul şifresini alması gerekiyor. Aldıkları bu E-Okul şifresi ile "E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi" üzerinden güvenli girişte yapabilmektedir. Öğrencilerin E-Okul şifrelerini unutmaları durumunda da yine internet ortamından şifre hatırlatma ya da yeni şifre alımı gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bu yüzden de öğrencilerin "E-Okul şifremi unuttum" şeklinde bir başvuruyu okul yönetimine yapması gerekiyor. Yapacakları bu başvuruları ile yeni E-Okul şifresi okul yönetimi tarafından oluşturulur. Böylelikle E-Okul sistemini aktif şekilde şifre ile kullanmaya devam edebilmekteler.

E okul kapatılacak mı?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, bakım ve onarım dönemleri dışında kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Okullarda 1. dönemin bitmesine yakın notların açıklandığı zamanlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabiliyor. Öğrenciler bu durumu E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumluyor. E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.

15 tatil ne zaman?

9 Eylül 2019'da başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenciler, 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatili yaptı. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün süren ara tatilin ardından, 25 Kasım'da yeniden ders başı yapan öğrencilerin gözü yarıyıl tatilinde. Yarıyıl tatili ise 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak ve hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün sürecek. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.