Ankara'da bugün okullar tatil mi? 7 Ocak Salı Ankara'da kar tatili var mı? Ankara Valisi Vasip Şahin açıkladı

Ankara'da bugün okullar tatil mi? Başkentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler sosyal medya üzerinden okulların tatil olmasını dile getirdiler. Merakla beklenen açıklama Ankara Valisi Vasip Şahin'den geldi. Peki, Ankara'da bugün okullar tatil mi? 7 Ocak Salı Ankara'da kar tatili var mı? İşte cevaplar...

Giriş Tarihi 07 Ocak 2020, 07:25 Güncelleme 07 Ocak 2020, 07:32
Ankara’da bugün okullar tatil mi? 7 Ocak Salı Ankara’da kar tatili var mı? Ankara Valisi Vasip Şahin açıkladı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da bugün okullar tatil mi? Ankara'da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ulaşımda aksamalar gibi sorunlar ortaya çıkarken öğrenciler ve velileri okulların tatil olup olmayacağı yönünde araştırmalara başladı. Bu nedenle internet üzerinde 'Ankara'da kar tatili var mı' gibi sorulara yanıt arandı. Konu ile ilgili resmi açıklama Ankara Valisi Vasip Şahin'den geldi. Peki, Ankara'da bugün okullar tatil mi? 7 Ocak Salı Ankara'da kar tatili var mı? İşte ayrıntılar...

ANKARA'DA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara Valisi Vasip Şahin, kent genelinde etkili olan kar yağış dolayısıyla eğitime ara verilmeyeceğini bildirdi.

Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteorolojiden alınan son tahmin ve değerlendirmelere göre, Ankara genelinde devam eden kar yağışı karla karışık yağmura dönüştüğü ve buzlanma beklenmediği için ilimizde eğitime ara verilmesi düşünülmemektedir." ifadelerini kullandı.

BAŞKENTTE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Başkentte, sabah saatlerinde bastıran kar, araç ve yaya ulaşımını güçleştirdi.

Rüzgarın da etkisiyle görüş mesafesini kısaltan yoğun kar yağışı, trafik akışını yavaşlattı.

Şehir içinde kayganlaşan yollarda sürücüler zor anlar yaşarken, şehir girişlerinde ağır tonajlı araçlar kuyruklar oluşturdu.

Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut gibi metropol ilçelerde kaygan yollar nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri, yoğun kar yağışıyla mücadele çalışmaları başlattı.

Büyükşehir Belediyesinin 770 personel ve 277 araçla kent genelinde kar ve buzlanmaya karşı faaliyette bulunduğu, Yenimahalle Belediyesinin 50 noktada 150 kişilik ekiple ve 44 araçla, Çankaya Belediyesinin 620 personel ve 51 araçla, Keçiören Belediyesinin 150 personel ve 53 araçla, Etimesgut Belediyesinin 600 personel ve 180 araçla, Altındağ Belediyesinin 500 personel ve 30 araçla karla mücadele çalışması yürüttüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ALO 153 Mavi Masa'ya yapılan tüm ihbarlar üzerine de hızla yönlendirildiği kaydedildi.

BURSA-ANKARA KARA YOLUNDA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI AKSATIYOR

İnegöl ilçesinde, kara yolunun Mezitler mevkisinde gece başlayıp aralıklarla süren yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Zaman zaman ulaşımın durma noktasına geldiği yol, karayolları ekiplerinin çabalarıyla açık tutuluyor.

Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Yolu kullanan tır şoförlerinden Ercan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayolları ekiplerine, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yoğun yağışa rağmen zorluk yaşamadıklarını belirten Demir, "Bu, bir doğa olayı; Allah'tan gelen bir şey. Çok yağdığı zaman Karayolları'nın yapabileceği bir şey yok. Biz de dinlenerek, istirahat ederek yolculuğumuza devam ediyoruz. Trafik ekipleri sürekli bizi kontrol ediyor, lastik durumu ve diğer ekipmanlara bakıyorlar." dedi.

Başka bir tır şoförü Kadri Atik de kar yağışının sürmesi halinde gece saatlerinde yolda durumun kötüleşebileceğini söyledi.

Atik, "Biraz dikkatli, biraz yavaş olsun herkes. Acele etmeye gerek yok. Can güvenliği için yavaş. Bütün lastiklerimiz kar lastiği. Diğer sürücülerin de bunları tedarik etmelerini tavsiye ederim." diye konuştu.