VGM burs başvuru sonuçları sorgulama! 2019 2020 VGM yükseköğrenim bursları ne zaman yatacak?

VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödemelerin hangi aylarda yapılacağı ve burs miktarı açıklandı. Peki, 2019 2020 VGM yükseköğrenim bursları ne zaman yatacak? VGM burs başvuru sonuçları nasıl yapılır? İşte VGM burs başvuru sonuçları...

Giriş Tarihi 02 Ocak 2020, 08:22 Güncelleme 02 Ocak 2020, 08:32
VGM burs başvuru sonuçları sorgulama! 2019 2020 VGM yükseköğrenim bursları ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

VGM yükseköğrenim burs sonuçları açıklandı. Ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine verilen bursların sonuçları merakla bekleniyordu. Geçtiğimiz haftalarda ortaöğrenim başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardınan yükseköğrenim sonuçları merak uyandırmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019 2020 VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Peki, VGM burs sonuçları sorgulama nasıl yapılır? VGM sonuçları nasıl öğrenilir? İşte cevaplar...

2019 2020 VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2019-2020 eğitim öğretim yılı burs başvurularının değerlendirmeleri tamamlandı. Yükseköğrenim burs sonuçlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 300,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

VGM ORTAÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 75,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)'ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür."