Burs ve kredi taahhütname yapamayanlar dikkat! 2019 KYK taahhütname onayı ek süre ne zaman bitiyor?

KYK burs ve kredi taahhütname onayı işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk ödemeler yapılmaya başlandı. Taahhütname onayını yapamayanlar için KYK'dan müjdeli haber geldi. Yapılan açıklamaya göre, zamanında onaylayamayan öğrenciler için taahhütname onay süresi yeniden açıldı. Peki, 2019 KYK taahhütname onayı ek süre ne zaman bitiyor?

Giriş Tarihi 03 Aralık 2019, 10:10 Güncelleme 03 Aralık 2019, 10:20
Burs ve kredi taahhütname yapamayanlar dikkat! 2019 KYK taahhütname onayı ek süre ne zaman bitiyor?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi taahhütname onayı yapamayanlar öğrenciler için müjdeli haber duyuruldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamada, yurt içinde öğrenim görmekte olup burs/kredi taahhütnamesini zamanında onaylayamayan öğrenciler için taahhütname onay süresi yeniden açıldığı bildirildi. Peki, 2019 KYK taahhütname onayı ek süre ne zaman bitiyor? İşte konu ile ilgili detaylı bilgiler...

2019 KYK TAAHHÜTNAME ONAYI EK SÜRE NE ZAMAN BİTİYOR?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla burs/kredi başvurularını alan ve taahhütnamesini süresi içerisinde onaylayan öğrencilere ilk ödemeyi gerçekleştirmeye başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, taahhütname onay süresini kaçıran öğrencilere ek süre tanıdı.

Burs/kredi hakkı kazanan ve kullanmak isteyen öğrencilerin taahhütnamelerini 02-08 Aralık 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden onaylaması gerekiyor.

SON GÜN 8 ARALIK SAAT 23.59

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için taahhütnamelerin en geç 08 Aralık Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden onaylanması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredi hakkı kazanan ama kullanmak istemeyen ve taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere 2019-2020 eğitim öğretim yılı için ödeme yapılmayacak. Taahhütname onayı gerçekleştirmeyen öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılında (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) burs/kredi için tekrar başvuruda bulunabilecek.

DÖRT AYLIK ÖDEME

Burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ekim, kasım, aralık, ocak ayları dahil olmak üzere ocak ayında dört aylık ödeme yapılacak.

Ekim, kasım, aralık ayları için lisans öğrencilerine aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 1.000 lira, doktora öğrencilerine aylık 1.500 lira; ocak ayı için lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine 1.650 lira olmak üzere ocak ayında dört aylık ödeme yapılacak