EKPSS engelli memur alımı başvuru ve kura tarihi açıklaması

EKPSS, engelli bireylerin kamuda görev alabilmeleri için ölçü sınavı olan engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2019, 09:35 Güncelleme 04 Aralık 2019, 10:31
EKPSS engelli memur alımı başvuru ve kura tarihi açıklaması

İÇİNDEKİLER

Engelli memur alımı EKPSS sınavı için internette araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın memur olmasını sağlayan bu sınav büyük ilgi çekiyor. EKPSS sınavı Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden toplam 60 soru için 60 dakika veriliyor.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS NE ZAMAN?

Engelli adayların memur olabilmeleri için yapılan EKPSS tarihileri bugün ÖSYM tarafından açıklandı. EKPSS 26 Nisan 2020 yılında yapılacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EKPSS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan EKPSS başvuruları 24 Ocak ile 12 Şubat 2020 tarihler arasında olacak.

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS sonuçları ise 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak.

EKPSS KURA BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yıl binlerce engelli alımı için yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Kura yöntemi başvuruları ise 28 Nisan ile 12 Mayıs 2020 tarihleri arasında başvuru yapılacak.

Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.