Yarıyıl tatili ne zaman? 2019 ve 2020 ikinci ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? MEB duyurdu!

Okullarda ilk ara tatil bugün sona eriyor. Öğrenciler 25 Kasım Pazartesi günü ders başı yapacaklar. Şimdi ise yarıyıl tatili ve ikinci ara tatil en çok merak edilenler arasında yer alıyor. MEB'in takvimine göre okul tatilleri takvimi belli oldu. Peki, yarıyıl tatili ne zaman? 2019 ve 2020 ikinci ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?

Giriş Tarihi 22 Kasım 2019, 11:47 Güncelleme 22 Kasım 2019, 12:18
Yarıyıl tatili ne zaman? 2019 ve 2020 ikinci ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? MEB duyurdu!

İÇİNDEKİLER

Yarıyıl tatili ne zaman? Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci için ilk ara tatil bugün sona eriyor. Pazartesi günü ders başı yapacak öğrenciler yarıyıl tatili ve ikinci ara tatilin hangi tarihlerde yapılacağını merak ediyor. Peki, yarıyıl tatili ne zaman? 2019 ve 2020 ikinci ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte 2019-2020 MEB takvimi...

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

MEB'İN E-OKUL SİSTEMİYLE VELİYE 'BİLDİRİM' DÖNEMİ

Uygulama marketlerinin en çok indirilen ve kullanılanları arasında yer alan, yaklaşık 50 milyon mobil cihaza kurulu e-Okul uygulamasının, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenen versiyonu hizmete girdi.

Bakanlık tarafından tüm velilere ücretsiz olarak sunulan hizmet, bir öğrencinin okula kaydından başlayarak mezuniyetine kadar olan tüm sürece ilişkin bilgileri içeriyor.

Mobil uygulama üzerinden e-karne, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık, merkezi sınav, takdir, teşekkür gibi alınan belgeler, haftalık ders programı bilgilerine kolayca ulaşılabiliyor.

VELİLERE BİLDİRİM GELECEK

Bakanlık, mobil uygulama ile velilerin öğrencilerinin durumlarını kolayca takip edebilmelerini ve öğrenme sürecine etkin olarak katılmalarını hedefliyor.

Yeniden tasarlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kullanıcı deneyiminin kalitesini artırmasının yanında Android veya iOS kullanıcılarının alışık oldukları platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla donatıldı.

Sistemde, yeni bir uygulama olarak velilere bildirim gönderme özelliği kazandırıldı. Bildirim özelliğiyle öğrenci devamsızlıkları gibi bilgilerin anında velilere ulaştırılması sağlanacak. Uygulamayla eğitim süreçlerinin iyileştirilmesi ve devamsızlık oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

MEB BİLİŞİM SİSTEMLERİNİ TEK PLATFORMDA BİRLEŞTİRMİŞTİ

MEB sunduğu her türlü hizmete yönelik iş ve işlemlerini elektronik ortamda yaparak e-Okul, MEBBİS, Doküman Yönetim Sistemi (DYS), Eğitim Bilişim Ağı (EBA), e-Yaygın, Açık Öğretim Kurumları, e-Personel gibi farklı sistemler kullanıyor.

Daha önce her bir sisteme farklı platformlardan giriş yapılırken bu yıl yapılan iyileştirmeyle MEB'in elektronik hizmetlerinin tamamına aynı platformdan ve tek bir şifreyle girilebilmesi sağlanmıştı.

Ayrıca söz konusu platformun e-Devlet ile entegrasyonu tamamlandığı için e-Devlet şifrelerinin de kullanabilmesine imkan tanınmıştı.

Çalışmalar, 2023 Eğitim Vizyonu'ndaki "mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde süreçlerin iyileştirilerek başta okullar olmak üzere tüm yönetim kademelerinde bürokratik iş yükünün azaltılması" hedefi doğrultusunda yapılıyor.