VGM burs sonucu açıklandı mı? 2019 2020 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş arttı. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler ve velileri sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. Takvim.com.tr olarak araştırdığımız bilgilere göre, sonuçlar için o tarihler dikkat çekiyor. Peki, VGM burs sonucu açıklandı mı? 2019 2020 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 21 Kasım 2019, 11:24 Güncelleme 21 Kasım 2019, 11:33
VGM burs sonucu açıklandı mı? 2019 2020 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

VGM burs sonucu açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl eğitim öğretim dönemi boyunca ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik burs veriliyor. 2019-2020 dönemi için başvuruları tamamlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başvuru sonuçlarını ne zaman açıklayacağı araştırılıyor. Yazımızda sonuçlar ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Peki, VGM burs sonucu açıklandı mı? 2019 2020 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (2019-2020)

2019-2020 VGM burs başvuru sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. VGM burs sonuçları için takvim.com.tr olarak araştırdığımız bilgilere göre o tarihler dikkat çekiyor. Bilindiği üzere, 2018 yılında ortaöğrenim burs başvuruları 17 Eylül - 17 Ekim tarihlerinde alınmış sonuçlar 15 Aralık'ta açıklanmıştı. Yükseköğrenim başvuruları 15 Eylül - 3 Ekim'de alınmış sonuçlar 3 Ocak'ta duyurulmuştu.

Buna göre, VGM ortaöğrenim başvuru sonuçlarının Aralık ayı içerisinde yükseköğrenim burs sonuçlarının ise 2020 Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Tarihler tahmini olup, resmi açıklamayı beklemekte fayda var.

VGM'DEN BURS AÇIKLAMASI

2019 – 2020 eğitim yılı burs başvurularının sona erdiğini ve başvuru değerlendirme işlemlerine başlandığını duyuran Vakıflar Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Burs başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları'nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir."

VGM ORTAÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)'ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür."