KYK burs kredi sonuçları sorgulama! 2019 e Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. KYK tarafından müjdeli haber cumartesi günü geldi. Sonuçların açıklandığını duyuran KYK, burs ve kredi hakkı kazanan adayların taahhütname onayı yapması gerektiğini bildirdi. Peki, KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2019 KYK burs taahhütnamae onayı nasıl yapılır? İşte e Devlet KYK burs onaylama ekranı...

Giriş Tarihi 17 Kasım 2019, 08:34 Güncelleme 17 Kasım 2019, 08:49
KYK burs kredi sonuçları sorgulama! 2019 e Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi sonuçları için öğrencilerin meraklı bekleyişi tamamlandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından binlerce üniversite öğrencisine her yıl verilen burs/kredi için başvuru sonuçları dün açıklanmıştı. KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler taahhütname onayı için harekete geçti. Peki, KYK burs kredi sonuçları sorgulama nasıl yapılır? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte e-Devlet KYK burs onaylama ekranı...

KYK BURS/KREDİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar KYK'nın resmi internet adresi üzerinden erişime açıldı. Başvuru yapan öğrenciler https://sonuc.kyk.gov.tr/ internet adresi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler.

2019 KYK BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KYK'dan burs/kredi hakkı kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için öğrencilerin, taahhütnameleri süresi içerisinde mutlaka onaylaması gerekiyor.

Burslar ne zaman verilecek? Taahhütname onayı nasıl yapılır? Detaylar bir sonraki sayfada...

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR? (e-DEVLET)

Burs/kredi sonuçlarını öğrenen öğrenciler, burs/kredi ödemesi alabilmek için KYK burs taahütname onay işlemi için harekete geçti. Bilindiği üzere KYK burs sonuçlarına göre burs/kredi almaya hak kazanan öğrencilerin ödeme alabilmesi için e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayı yapması gerekiyor.

e-Devlet KYK burs/kredi onay hizmetini kullanmak için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş işleminin ardından "Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Taahhütnamesi Onay İşlemleri sekmesine gelin. "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğine "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin karşısına çıkan taahhütname ekranında öğrencilere burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan önemli bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin onay vermeden önce bu metni dikkatli bir şekilde okuması gerekiyor.

Yapılan onay işleminin ardından başka bir işleme gerek kalmayacak ve öğrenciler ödeme gününde KYK burs/kredi ödemelerini alabilecekler.

BUIRS PARALARI NE ZAMAN YATACAK?

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.

2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN SON GÜN 15 ARALIK

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazırlatma işlemleri için ise son gün 15 Aralık. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yurt içinde PTT'lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden "e-Devlet şifresi" temin etmesi gerekiyor. Daha sonra e-Devlet üzerinden taahhütname onaylamaları ve kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye'deki noterlerden kefaletname hazırlatması gerekiyor.

Öğrenci adına düzenlenerek tanzim ve tasdik edilmiş kefaletnamenin en geç 31 Aralık tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.