ÖSYM 2020 sınav takvimi KPSS, LGS, YKS, DGS, YDS MSÜ sınav tarihi açıklandı

ÖSYM 2020 sınav takvimi öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. ÖSYM sınav takvimi aracılığıyla 2020 yılında yapılacak olan sınavların hangi tarihte gerçekleştirileceği açıklandı. ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi, osym.gov.tr internet sitesinde açıklandı. Memur adayları, üniversite adayları ve lisans tamamlayacak adaylar 2020 ÖSYM sınav takvimi için gözünü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin osym.gov.tr sayfasına çevrilmişti. İşte KPSS, LGS, YKS, DGS, YDS MSÜ sınav tarihleri...

Giriş Tarihi 18 Kasım 2019, 11:06 Güncelleme 18 Kasım 2019, 11:06
ÖSYM 2020 sınav takvimi KPSS, LGS, YKS, DGS, YDS MSÜ sınav tarihi açıklandı

İÇİNDEKİLER

ÖSYM 2020 sınav takvimi için geri sayım başladı. Her yıl Kasım – Aralık ayında yayınlanan sınav takvimi içerisinde bir sonraki yıl sınavların hangi tarihte yapılacağı bilgisi yer alıyor. Peki, ÖSYM sınav takvimi ne zaman yayınlanacak ve sınavlar hangi tarihte yapılacak? ÖSYM takvimi ile ilgili gelişmeleri ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerindeki 'duyurular' sayfası üzerinden ve sınav takvimi sayfasından takip edilebilir. 2020 YKS sınavına dair başvurular 2020 Şubat ayında yapılması beklenirken. Sınava girecek olan öğrenciler için tarih net olmasa da geçen sene baz alındığında 2020 Haziran ayında yapılması bekleniyor.

2020 ÖSYM SINAV TAKVİMİ YAYINLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden sınav takvimini ne zaman yayınlayacağı ile ilgili resmi açıklama ÖSYM'den geldi. ÖSYM'nin 2020 sınav takvimi, osym.gov.tr internet sitesinde açıklandı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

2020 YKS NE ZAMAN?

2020 YKS sınavına dair başvurular 2020 Şubat ayında yapılması beklenirken. Sınava girecek olan öğrenciler için tarih net olmasa da geçen sene baz alındığında 2020 Haziran ayında yapılması bekleniyor.

2020 DGS NE ZAMAN?

2020 DGS sınavı, geçen sene nisan-mayıs aylarında başvurular alınırken, sınav 30 Haziran'da gerçekleşmişti. DGS sınavı Haziran ayının son haftası gerçekleşebilir.

2020 KPSS NE ZAMAN?

2020 KPPS, ÖSYM tarafından başvuru tarihleri, başvuru ücretleri ve sınav günü resmi web sitesinde şu ana dek yayımlanmadı. KPSS başvuru tarihleri 2020 Mayıs ayında, sınav ise Temmuz ayında yapılması tahmin ediliyor.

ÖSYM SINAV ÜCRETLERİ

En çok merak edilen ÖSYM sınav ücretleri, kurum tarafından açıklanmazken. Geçen sene YKS sınavında TYT ve AYT sınavlarının her biri için 50 TL olarak açıklandı. 2020 yılına dair kurumdan resmi açıklama gelmedi.

ÖSYM NEDİR?

ÖSYM 1974 yılındaki kuruluş mantığı ile Yüksek Öğretim Kuruluna bağlı ve temelde üniversiteye giriş sınavlarını yapmak üzere kurulmuş olan bir Kamu Kuruluşudur. Başlangıçta yalnızca üniversiteye girmek isteyen adayların sınavlarını ve yerleştirme işlemlerini yapmak üzere kurulmuştur.

ÖSYM Başkanlığı şu anda Ankara Bilkent'te yer almaktadır. Ayrıca Kurumun Ankara Öveçler'de bir sınav merkezi, Esenboğa'da ise 5000 Kişilik bir E-YDS sınav merkezi bulunmaktadır. Ayrıca diğer büyük illerde de sınav merkezleri bulunmaktadır.

ÖSYM 5000 kişilik bu sınav merkezinde Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Adaylığı sınavını ilk kez elektronik olarak gerçekleştirmek istemiş lakin çıkan teknik aksaklıklar nedeniyle sınav tamamlanamamıştır.