Milyonların gündeminde! Ara tatilin ardından okullar ne zaman açılacak? Ara tatil ne zaman bitecek?

Milyonlarca öğrenci bugün itibariyle tatile başladı. Tatil planlarını yapan öğrenci ve veliler ara tatilin biteceği tarih hakkında bilgi edinmek istiyor. Arama motorlarında bu kapsamda "Ara tatilin ardından okullar ne zaman açılacak?" sorusu çok sorgulatılanlar arasında bulunuyor. Peki, ara tatil ne zaman bitecek? İşte MEB 2019-2020 eğitim öğretim takvimi...

Giriş Tarihi 15 Kasım 2019, 17:54 Güncelleme 15 Kasım 2019, 17:54
Milyonların gündeminde! Ara tatilin ardından okullar ne zaman açılacak? Ara tatil ne zaman bitecek?

İÇİNDEKİLER

Ara tatil ne zaman bitecek? Dönem başında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sömestr, yaz tatili ve okul başlangıcı arasına birer haftalık tatil konulmuştu. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitimlerini sürdüren milyonlarca öğrenci bugün ara tatile çıktı. Ara tatilin başlamasıyla birlikte akıllara gelen sorulardan birisi de ara tatilin ardından okullar ne zaman açılacak sorusu oldu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrenciler 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar toplam 9 gün tatil yapmış olacaklar.

İLK DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlaacak.

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

MEB, 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatil döneminde öğretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırladı. Programda, öğretmenlerin, öğrenci ve velilerle katılabileceği sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi.

Bu çerçevede ara tatilde öğretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunları, resim ve heykel sergileri gibi etkinlikler yapılacak. Ayrıca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakaları ile şiir, hikaye, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

Programa göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Kasım'da, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla öğretmenlere seslenecek. Aynı gün öğretmenler, eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline kadar geçen sürede yapılan eğitim öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek.

Ayrıca, öğretmenler, yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, müze, masal anlatıcılığı, halk oyunları, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği, okulda ilk yardım, öğrencilere çevre bilinci kazandırma, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi gibi konularda mesleki çalışma faaliyetlerinde bulunacak.