AÖF muafiyet nedir? 2019 2020 AÖF muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemleri

AÖF muafiyet itiraz başvuru işlemleri başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuruya göre, muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemleri 20 Kasım'a kadar yapılabilecek. Peki, AÖF muafiyet itiraz nedir? AÖF muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemleri nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 14 Kasım 2019, 11:17 Güncelleme 14 Kasım 2019, 11:43
AÖF muafiyet nedir? 2019 2020 AÖF muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemleri

İÇİNDEKİLER

AÖF muafiyet nedir? Anadolu Üniversitesi tarafından bir duyuru yayımlandı ve AÖF muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemlerinin başladığı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından 'AÖF muafiyet itiraz nedir' sorusu akıllara geldi. Yazımızda, 2019-2020 AÖF muafiyet itiraz başvurusuna dair tüm detayları görüntüleyebilirsiniz. Peki, AÖF muafiyet itiraz nedir? AÖF muafiyet sonuçları ve muafiyet itiraz başvuru işlemleri nasıl yapılır? İşte cevaplar...

AÖF MUAFİYET İTİRAZ NEDİR?

AÖF muafiyet itiraz başvurusu, ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme, İkinci Üniversite ile AÖF programlarına yerleşen öğrencilerin, daha önce okudukları bölümlerde almış oldukları;

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
Türk Dili I – II
Yabancı Dil I – II derslerinden muaf olabilmek için yaptığı başvurudur.

Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamayacak.

Başvuru işlemleri için bir sonraki sayfaları ziyaret ediniz...

AÖF MUAFİYET İTİRAZ BAŞVURU İŞLEMLERİ

2019-2020 öğretim yılında ÖSYS Yeni Kayıt, Ek Yerleştirme ve İkinci Üniversite Kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet itiraz/başvuru tarihleri 14–20 Kasım 2019tarihleri arasında olupbu tarihlerden sonraki muafiyet itirazları ve başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Muafiyet İşlemleri için itirazbaşvurusunda bulunmak isteyen öğrencinin aşağıdaki açıklamalara göre gerekli olan muafiyet belgesi ile birlikte hafta içi mesai saatleri arasındaherhangi bir AÖF bürosuna başvurarak İtiraz Formunu doldurması gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve sadece lise mezuniyeti bulunan adaylar, muafiyet başvurusunda bulunamaz.

MUAFİYET BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN MUAFİYET SONUÇLARI

2019-2020öğretim yılında İnternet Kayıt Başvurusunda muafiyet adımında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I –II,Türk Dili I –II ve Yabancı Dil I –II dersleri için ders transferi ve muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilerinmuafiyet sonuçları açıklanmıştır.

MUAFİYET SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler, muafiyet sonuçlarını öğrenmek için;

* http://aof.anadolu.edu.tradresine girmeli,

* "Öğrenci Otomasyonu"bağlantısından T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapmalı,

* Durum Menüsünde "Ders Durum Paneli" bağlantısını açmalıdır.

* Muafiyet işlemi yapılan dersler, "MU" harf notuyla gösterilmektedir.