MEB e-okul giriş sayfası: e-okul öğrenci giriş nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrenci Kasım ayında 9 günlük bir tatil yapacaklar. Bu bağlamda e-okul sayfasında yoğunluk yaşanmaya başladı. Öğrenci velileri çocuklarının sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini nasıl sorgulayacaklarını merak ediyorlar. MEB'in uygulaması e okul vbs ile veliler telefondan ya da online olarak anında öğrenebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden e-Okul sistemine erişebilirsiniz. MEB'in uygulaması e okul vbs ile veliler telefondan ya da online olarak anında öğrenebilir.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2019, 16:40 Güncelleme 12 Kasım 2019, 16:40
MEB e-okul giriş sayfası: e-okul öğrenci giriş nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

MEB e-okul öğrenci giriş sayfası: 2019-2020 eğitim öğretim dönemi Eylül ayında başladı. Öğrenciler ve veliler sınav sonuçlarını e-okul sisteminden öğrenebiliyor. İşte e-okul giriş ekranı 2019. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS projesi dahilinde 2007 yılında kullanıma açtığı ücretsiz bir bilgi edinme platformudur. e-Okul üzerinden bir öğrencinin okula kaydolduğu andan, mezun olduğu ana kadar her türlü eğitim sürecini barındırır.

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden e-Okul sistemine erişebilirsiniz. Belirlenen adreste iki pencere ekrana gelecek. Sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer almaktadır. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" ekranında istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

E OKUL VBS GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR! Eğitim haberleri için tıklayın

Daha sonra sistem açıldıktan sonra sol ekranda yer alan bilgiler ile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS giriş için için e-okul.meb.gov.tr resmi internet sitesine girilmelidir. Sitede iki farklı bölüm yer almaktadır. Bunlardan birisi ''e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'' diğeri ise ''Veli Bilgilendirme Sistemi''dir. Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, okul idaresi tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparlar. Öğrenciye ait olan ders notları, sözlü notları, performans notları, proje notları vb. girişi yaparlar.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ise öğrenciler ve veliler giriş yapmaktadır. Öğrenciye ait olan tüm ders notları buradan görülebilir. Sisteme giriş yapmak için öğrenciye ait olan okul numarası ve T.C. kimlik numarası girilir. Ekrandaki ilgili alana güvenlik kodunun doğru şekilde girilmesi ile sisteme giriş yapılır.

E-okul VBS sistemi üzerinden öğrencinin güncel devamsızlık bilgisi, merkezi sınav giriş belgesi, okul tarafından yapılan duyurular, merkezi sınav tercih sonuçları gibi bilgilere hızlı erişim sağlanabilir.

ÖĞRENCİLERİN KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

e-OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS projesi dahilinde 2007 yılında kullanıma açtığı ücretsiz bir bilgi edinme platformudur. e-Okul üzerinden bir öğrencinin okula kaydolduğu andan, mezun olduğu ana kadar her türlü eğitim sürecini barındırır.

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.),haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E -OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

MEB E-Okul VBS giriş işlemleri için her öğrenciye özel bir e-Okul şifresi oluşturuluyor. Bu şifre sayesinde veli ve öğrenciler e-Okul VBS'ye giriş yapabiliyor. Söz konusu e-Okul şifresi ise MEB tarafından oluşturulmakta ve şifreyi almak için okul idaresine başvuruda bulunulması gerekiyor. Okul idaresine yapılan başvurularda oluşturulan şifre veli ya da öğrenciye verilebiliyor. Ne yazık ki şu an için e-Okul VBS sistemi üzerinden online olarak e-Okul şifresi alınabilmesi mümkün değildir. Eğer öğrenci e-Okul şifresini unutursa da şifre yenileme işlemini online olarak yapamıyor. E-Okul şifresini unutan öğrencilerin yeni e-Okul şifresi alabilmek için mutlaka okul idaresine E-Okul şifremi unuttum şeklinde başvuruda bulunmalıdır. Böylelikle yeni e-Okul şifresini alarak, Veli Bilgilendirme Sistemi'ne yeniden giriş yapmaya başlayabiliyor.

E-OKUL VBS MOBİL UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR?

E-Okul VBS hizmeti için yapılan geliştirmelerle birlikte MEB, sistem için bir mobil uygulama da yayınladı. Böylelikle artık akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan da E-Okul VBS kullanılabiliyor. E-Okul VBS mobil uygulaması herkes tarafından cihazlara ücretsiz olarak, kolayca indirilebiliyor. MEB tarafından E-Okul mobil uygulaması hem Google Android cihazları hem de iOS cihazları için sunuldu. MEB E-Okul mobil uygulamasını indirmek için mobil işletim sistemlerinin uygulama mağazalarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz MEB E-Okul VBS web adresi üzerinden de güvenle E-Okul VBS mobil uygulamasını cihazınıza indirebilirsiniz.

Android cihazlarda;

• Google Play Store mağazasını açın.

• Arama kısmına "E-Okul" yazın.

• Çıkan seçeneklerden "yayıncısı" MEB olan e-Okul uygulamasında "Yükle" seçeneğine tıklayın.
Bu şekilde cihazınıza E-Okul VBS uygulamasını indirerek, web adresindeki gibi kolayca giriş yapmaya başlayabilirsiniz.

iOS cihazlarda;

• iOS işletim sistemli cihazlarınızda bulunan "AppStore" uygulamasını açın.

• Arama kısmına "E-Okul" yazın.

• Çıkan sonuçlar arasından MEB yayıncılığında paylaşılan "E-Okul VBS" uygulamasında "Yükle" seçeneğine tıklayın.
Uygulama birkaç saniye içerisinde cihazınıza inecektir. Standart şekilde öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul şifresi ile Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde mobil cihazlarınız üzerinden de e-Okul sistemini kullanabilme kolaylığından yararlanarak, dilediğini zaman çocuğunuzun güncel okul durumunu pratik şekilde tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz.