KYK'dan burs ve kredi açıklaması! KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) burs ve kredi başvuru işlemleri bir süre önce tamamlandı. Başvuru işlemlerini tamamlayan yüz binlerce öğrenci başvuruların sona ermesiyle birlikte sonuçları beklemeye başladı. Şimdi gözler sonuçların açıklanacağı tarihte. Öğrenciler şu sıralar KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2019, 16:49 Güncelleme 08 Kasım 2019, 16:55
KYK’dan burs ve kredi açıklaması! KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

21 Ekim tarihinde başvuruları sona eren KYK burs ve kredi sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Burs ve kredi başvuruları için gözler Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak açıklamadaydı. 6 Kasım Çarşamba akşamı KYK'nın sitesinde yaşanan çöküşün ardından öğrenciler sonuçların açıklandığını sandı. Ancak KYK'dan burs ve kredi sonuçları için açıklama yapıldı. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Öğrencilerin heyecanla beklediği KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için resmi olarak tarih henüz duyurulmadı.

KYK'DAN AÇIKLAMA

KYK'dan yapılan açıklamada, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından 15-21 Ekim tarihleri arasında alınan burs/kredi başvuruları için değerlendirme süreci devam etmektedir. Sürecin ardından sonuçlar http://yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır." ifadelerine yer verildi.

SONUÇ SORGULAMA İŞLEMİ NEREDEN YAPILACAK?

Sonuçlar, KYK'nın resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) duyurulacak.

2019 BURS/KREDİ TUTARI NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.