ATA AÖF sınav tarihleri: 2019 ATA AÖF vize sınavı ne zaman? ATA AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF vize sınavı için geri sayım başladı. 2019-2020 dönemi için ilk defa kayıt yaptıran ve kayıt yenileme yapan öğrenciler, vize sınavına hazırlıklarını sürdürüyor. Sınav tarihine kısa bir kala öğrenciler sınava girecekleri yer bilgisini araştırmaya başladı. Peki, 2019 ATA AÖF vize sınavı ne zaman? ATA AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte ATA AÖF sınav tarihleri...

Giriş Tarihi 07 Kasım 2019, 11:26 Güncelleme 07 Kasım 2019, 11:45
ATA AÖF sınav tarihleri: 2019 ATA AÖF vize sınavı ne zaman? ATA AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

ATA AÖF vize sınavı giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (ATA AÖF) eğitim gören binlerce öğrenci, vize sınavı için hazırlıklarına devam ediyor. Sınav için geri sayım başlarken, Atatürk Üniversitesi tarafından sınavda uyulması gerekenler konusunda açıklama geldi. Peki, 2019 ATA AÖF vize sınavı ne zaman? ATA AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte ATA AÖF sınav tarihleri...

ATA AÖF SINAV TARİHLERİ

2019-2020 ATA AÖF vize sınavı 16-17 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Final sınavı 28-29 Aralık'ta, bütünleme sınavı ise 01-02 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

Bahar dönemi vize sınavı 28-29 Mart, final sınavı 16-17 Mayıs, bütünleme sınavı ise 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak.

ATA AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ATA AÖF vize sınavı için giriş yerleri henüz belli olmadı. Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, sınav giriş belgeleri yayımlandıktan sonra resmi internet adresi ve sosyal medya gruplarından duyurulacağı bildirildi. Sınav giriş belgelerinin yakında yayımlanacağı açıklandı.

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR NELER?

Tüm dersler için sınav süresi 30 dakikadır.

Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70'tir.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir.

Sınava girerken yanınızda OBS üzerinden alacağınız Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Süresi Geçerli Pasaport, Sürücü Belgesi) ile yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gerekmektedir.

FOTOĞRAFLI ve ONAYLI KİMLİK BELGESİ: T.C. Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Süresi Geçerli Pasaport, Sürücü Belgesidir.

Ayrıca;

  • Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
  • Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,
  • Hakim, Savcı ve Yüksek Yargı Organı mensuplarının mesleki kimlik kartları,
  • Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları,
  • Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) öğrenci kimlik kartı,
  • Bir kısım yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde "9 ile başlayan" Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgeler,
  • T.C. kimlik kartı edinme sürecinde, Içişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı "Geçici Kimlik Belgesi" bulunan öğrenciler sınava alınabilir.

ATA-AÖF öğrenci kimlik kartı olmayanlar, sayılan diğer kimlik kartlarından biriyle sınava girebilirler

Bu iki belgeden (Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi) herhangi birini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınamayacaklardır.

Cep telefonu, ders materyali gibi sınava girmenize engel olacak eşyalar bulundurmamak şartıyla sınava çantayla girebilirsiniz.