Yüz binlerce öğrenciye müjde! KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? KYK bursu ne kadar olacak?

KYK burs ve kredi ücretlerinin yeni yılda artıp artmayacağı yüz binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyordu. Bir süre önce Başkan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerle müjdeli haberi paylaşmıştı. Bugün konu hakkında açıklama yapan Başkan Erdoğan öğrencilere müjdeli haberi verdi. Erdoğan, KYK öğrenim kredisi ücretlerinin Ocak ayından itibaren zamlanacağını açıkladı. Böylece öğrencilerin bir süredir merakla beklediği KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı sorusu yanıt bulmuş oldu. Peki, KYK bursu ne kadar olacak?

Giriş Tarihi 05 Kasım 2019, 20:01 Güncelleme 05 Kasım 2019, 23:12
Yüz binlerce öğrenciye müjde! KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? KYK bursu ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

KYK burs ve kredi ücretlerinde artış olacak mı? Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs ve kredi alan öğrenciler yeni yılda burs ve kredi ücretlerinde bir artış olup olmayacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün öğrencilerle müjdeli haberi paylaştı. Peki, KYK kredi ve bursu ne kadar olacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİNDE ARTIŞ OLACAK MI?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, burs ücretleri ile ilgili şöyle dedi:

"Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak."

BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının tarihi henüz açıklanmadı. Burs ile ilgili takvim.com.tr olarak araştırdığımız bilgilere göre sonuçların açıklanmasına kısa süre kaldı. 2018 yılı burs başvuruları 15-21 Ekim'de alınmış sonuçlar 28 gün sonra yani 18 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Buna göre, 2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının 11-22 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar, KYK'nın resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) duyurulacak.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

BURSTAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

* Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
* Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
* Yabancı uyruklu öğrenciler,
* Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
* Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
* Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
* Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,
* Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
* Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,

burstan yararlanamazlar.