Milyonlarca öğrenciye müjde! KYK burs miktarı ne kadar arttı?

KYK burs ücreti öğrenim kredisi kaç lira oldu? Burs ne kadar olacak 2020? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan öğrenim kredileri ile ilgili öğrencilere müjde verdi.Burs fiyatlarının 2020'nin Ocak ayında artılacağını belirtti. Peki KYK 2020 burs ücreti ne kadar olacak? Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Giriş Tarihi 06 Kasım 2019, 11:09 Güncelleme 06 Kasım 2019, 11:09
Milyonlarca öğrenciye müjde! KYK burs miktarı ne kadar arttı?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrenciye büyük müjde geldi! 2020 Ocak ayı KYK burs ücretleri için Başkan Erdoğan açıklama yaptı. Başkan Erdoğan burs fiyatlarında artış olacağını belirtti. 2020'nin ocak ayında artacak olan burs fiyatlarının yeni halinin ne kadar olacağı merak konusu. Merak edilen detaylar haberimizde... Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir. Her yıl KYK başvuru süreci ve KYK burs ücreti, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki KYK bursu nedir, kimler KYK bursundan yararlanabilir? İşte son KYK burs ücretleri…

KYK SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020'de Ocak ayı itibarıyla kredi veya burs ücreti 500 liradan, 550 liraya çıkıyor.

KİMLER KYK BAŞVURUSU YAPABİLİR?

• Lisans öğrencileri,

• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),

• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

BURS BAŞVURUSU ÖNCESİ MUTLAKA KONTROL EDİLMELİ

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KYK NEDİR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu yani KYK, ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre ödenen karşılıksız paradır. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlar.

BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.