YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı yayımlandı! YÖKDİL soruları Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca cevapları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca dün yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı. ÖSYM tarafından YÖKDİL Arapça, Almanca, İngilizce ve Fransızca sorularının yüzde 10'u erişime açıldı. İşte YÖKDİL Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca soru ve cevapları hakkında bilgiler...

Giriş Tarihi 04 Kasım 2019, 17:00 Güncelleme 04 Kasım 2019, 17:27
YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı yayımlandı! YÖKDİL soruları Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca cevapları

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından dün gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı. Adayların dünden beri merakla araştırdığı YÖKDİL soruları Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca soru ve cevaplarının yüzde 10'luk kısmı ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı.

YÖKDİL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün uygulanan YÖKDİL'in temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde10'u erişime açıldı.Sınava başvuran adaylar, soruların tamamına ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 gün süreyle erişebilecek.

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle "geçersiz" sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.