YÖKDİL 3 Kasım 2019 sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır? ÖSYM YÖKDİL sınav sonucu açıklaması!

YÖKDİL - YÖK tarafından 2017 yılından itibaren uygulanmaya başlanan YÖKDİL Sınavının sonuncusu 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavda ter döken adaylar sınav soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından gözlerini sınav sonuçlarının açıklanmasına çevirecek. Sınav sonuçlarına göre alınacak puanlar üzerinden başvurular gerçekleştirilecektir. YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2019, 14:06 Güncelleme 03 Kasım 2019, 14:06
YÖKDİL 3 Kasım 2019 sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanır? ÖSYM YÖKDİL sınav sonucu açıklaması!

İÇİNDEKİLER

3 Kasım Pazar günü YÖKDİL sınav sonuçları oldukça merak ediliyor. Bilindiği gibi YÖKDİL sınavının sonuncusu Kasım ayı içerisinde gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının sonuçlarının kısa sürelerde açıklanması bekleniyor. Bu yıl yapılan YÖKDİL sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. YÖKDİL Sınavı 3 Kasım'da uygulandı. İlk defa 2017 yılında gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının sonuncusu tek oturum halinde tamamlandı. ÖSYM açıklamasında YÖKDİL sonuçlarının en geç 15 iş günü içinde erişime açılacağı belirtildi. İşte ÖSYM'den YÖKDİL sınav sonucu açıklaması

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sonuçları ise en geç 15 iş günü içinde erişime açılacak.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir. Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YÖKDİL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanıyor.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS? @kadirbalkis
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır? @emrecibir2010
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz? @Mevlut_Gurbuz
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm?, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim ?? #yökdil

elografya? @elografya
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar? @burcudaylar
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdi

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL'e eski ÜDS'nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS'den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS'ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK'e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS'den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL'i 2017 yılında başlattı.