E Okul öğrenci girişi! 2019 E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile not bilgisi sorgulama

e-Okul öğrenci girişi nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18 milyon öğrenciye ait sınav sonuçlarından devamsızlıklara kadar pek çok bilgiye ulaşma imkanı tanıyan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, ilk ara tatil öncesinde okul bilgisini merak eden öğrenciler ve velileri tarafından ziyaret ediliyor. Peki, e-Okul VBS öğrenci girişi nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 04 Kasım 2019, 07:30 Güncelleme 04 Kasım 2019, 07:36
E Okul öğrenci girişi! 2019 E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS ile not bilgisi sorgulama

İÇİNDEKİLER

e-Okul öğrenci girişi, son günlerde en çok ziyaret edilen sayfalar arasında ilk sırada geliyor. Kasım ara tatili öncesinde devamsızlık bilgisi ile not bilgilerini merak eden öğrenciler ile velileri e-Okul giriş ile bu bilgilere ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve velilerin kullanımına sunulan ve son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden e-Okul sistemi aracılığı ile not bilgisinin yanı sıra öğrencilere ait birçok bilgiye anında ve kolay erişim imkanı sağlanıyor. Peki, e Okul VBS giriş ile not bilgisi sorgulama nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden e-Okul sistemine erişebilirsiniz. Belirlenen adreste iki pencere ekrana gelecek. Sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer almaktadır. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" ekranında istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR! Eğitim haberleri için tıklayın

Daha sonra sistem açıldıktan sonra sol ekranda yer alan bilgiler ile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edebilirsiniz. Cihazınızın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazınıza indirebilir ve aynı işlemleri mobil platformlardan da takip edebilirsiniz.

KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Karne notunu hesaplamak isteyen öğrenci ve velilerin, ilk olarak 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını bulması gerekiyor. Bunu yapmak için e-Okul'daki Not Bilgisi sekmesindeki yazılı puanları alınmalıdır. İlk sınav notu ve ikinci sınav notu toplanarak ikiye bölünür (eğer 3 sınav yapılmışsa 3 sınav notu toplanır ve 3'e bölünür). Bu şekilde tüm derslerin ortalamaları bulunur ve en sonda tüm ortalamalar toplanarak toplam ders sayısına bölünür ve karne notu tespit edilir.

e-OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS projesi dahilinde 2007 yılında kullanıma açtığı ücretsiz bir bilgi edinme platformudur. e-Okul üzerinden bir öğrencinin okula kaydolduğu andan, mezun olduğu ana kadar her türlü eğitim sürecini barındırır.

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.),haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.