3 Kasım YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır? YÖKDİL sınavı kaç net, kaç puan yapar?

YÖKDİL puan hesaplama merak edilen konular arasında yer alıyor. YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır, kaç net kaç puan yapar? Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. YÖKDİL puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2019, 14:12 Güncelleme 03 Kasım 2019, 14:12
3 Kasım YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır? YÖKDİL sınavı kaç net, kaç puan yapar?

İÇİNDEKİLER

Dil puanı almak isteyen vatandaşlar resmi kurumlar tarafından düzenlenen merkezi sınavlara girerek istenilen puanı almaya çalışıyorlar. Bu bağlamda YÖKDİL puan hesaplama ve kaç net, kaç puan yapar? Soruları oldukça merak ediliyor. YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle "geçersiz" sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

YÖKDİL'de toplam 80 soru sorulmaktadır. En yüksek puan da yüzdür. Puan hesaplama kısmında bulunan formül ile puanınızı hesaplayabilirsiniz.

YÖKDİL SORULARI, CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'den konuyla ilgili resmi bir tarih açıklaması gelmese de soruların ve cevap anahtarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir. YÖKDİL sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YÖKDİL SINAVI NASILDI?

İlk defa yanlışın doğruyu götürmediği bir sınava girdim. Sallamak çok eğlenceliymiş #yökdil

sinav kolaydi ama seker koymamissiniz bi daha olmasin #yökdil

Hoşgeldin ösym geldiğin o kadar belli oldu ki... #yökdil

Yıkıldım sevgilim inanır mısın? #Yökdil

#YökDil'i bu sefer @OSYMbaskanligi'nin yaptığı belli oldu. Zorladı.

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS? @kadirbalkis
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır? @emrecibir2010
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz? @Mevlut_Gurbuz
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm?, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim ?? #yökdil

elografya? @elografya
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar? @burcudaylar
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdi

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL'e eski ÜDS'nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS'den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS'ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK'e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS'den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL'i 2017 yılında başlattı