MEB'den son dakika açıklaması! 2020 LGS sınav tarihi açıklandı! LGS ne zaman yapılacak?

MEB'den yapılan son dakika açıklamasına göre, 2020 yılında yapılacak LGS'nin sınav tarihi belli oldu. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş yapabilmeleri için gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınav tarihi merak ediliyor. Peki, 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 24 Ekim 2019, 09:57 Güncelleme 24 Ekim 2019, 10:35
MEB’den son dakika açıklaması! 2020 LGS sınav tarihi açıklandı! LGS ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liseye hazırlanan öğrencilere müjdeli haber geldi. Gelecek yılki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek yerleştirmelere ilişkin süreç başlatıldı. Öğrenciler 2020 LGS sınav tarihini beklemeye başladı. Peki, 2020 LGS sınavı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

2020 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI HER AY YAYIMLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

2020 LGS sınavı ile ilgili detaylar için bir sonraki sayfaya geçiniz...

"LGS 2020" YERLEŞTİRME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in başkanlığında yapılan LGS 2020 Yerleştirme Çalışmalarına yönelik toplantıya Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Özgür Türk, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Umut Gür ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda 2019 yerleştirmeleri, 2020 LGS sınav takvimi, süreç ve kayıt bölgelerindeki okul kapasiteleri ve yeni okul yatırım ve inşaatları değerlendirildi.

LGS 2020 hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2019 LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına yerleştirmenin başarılı bir şekilde tamamlandığına işaret ederek, şu bilgileri verdi: "Bu başarıda ilgili tüm birimlerimiz ve il müdürlerimizle süreci birlikte ve koordineli bir şekilde yönetmemiz önemli rol oynadı. Bu toplantıda bu süreci tekrar değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız yeni alanları değerlendirdik.

Diğer taraftan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı sonunda LGS kapsamında ortaöğretim kurumlarına geçiş yapabilecek öğrenci sayısında 2019'a göre önemli bir artış söz konusu. Süreci başlattık. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek masaya yatırıyoruz. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yerleştirmelerinde olduğu gibi başarıyla yönetecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz."