VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs sonuçları açıklandı mı?

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ortaöğretim burs imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru sonuçlarını beklemeye geçti. Geçtiğimiz gün tamamlanan başvuru işlemlerinin ardından burs miktarı da merak edilmeye başlandı. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs ücreti ne kadar?

Giriş Tarihi 16 Ekim 2019, 12:08 Güncelleme 16 Ekim 2019, 12:14
VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yani eğitim öğretim dönemi boyunca ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) öğrencilerine burs verilmektedir. 2019-2020 dönemi için başvuru yapan öğrenciler sonuçların hangi tarihte açıklanacağı yönünde VGM'den gelecek müjdeli haberi bekliyor. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs sonuçları açıklandı mı? VGM ortaöğretim burs ücreti ne kadar? İşte ayrıntılar...

VGM ORTAÖĞRETİM BURS SONUÇLARI 2019 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim burs başvuruları 9 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında alındı. Başvuru sahipleri, sonuçların hangi tarihte açıklanacağı araştırıyor. Ancak sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizin içeriğinde yer alacak.

ORTAÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Yükseköğrenim burs başvuruları 30 Ekim'de sona erecek.

Yükseköğrenim burs başvuruları başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

YÜKSEKÖĞRENİM VGM BURS BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

YÜKSEKÖĞRENİM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)'ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları" Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür."