Okullarda ara tatil ne zaman? 1 hafta Kasım tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman olacak? 2019 2020 okul tatilleri

Okullarda ilk ara tatil ne zaman yapılacak? Tatil günlerini fırsat bilen öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim döneminde yapılacak tatillerin takvimini araştırmaya başladı. İlk ara tatilin kasım ayında yapılacağı hafta sonu tatili ile birikte 9 günlük tatilin hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Peki, okullarda ara tatil ne zaman? 1 hafta Kasım tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman olacak?

Giriş Tarihi 16 Ekim 2019, 07:28 Güncelleme 16 Ekim 2019, 07:38
Okullarda ara tatil ne zaman? 1 hafta Kasım tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman olacak? 2019 2020 okul tatilleri

İÇİNDEKİLER

Okullarda ara tatil ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül'de başladı. Milyonlarca öğrenci sınıflardaki yerlerini aldı. Sınavlara hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, okul tatillerinin ne zaman yapılacağı yönünde araştırmalarını sürdürüyor. Peki, okullarda ara tatil ne zaman? 1 hafta Kasım tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman olacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte 2019 2020 okul tatilleri...

ARA TATİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

2019-2020 okul tatilleri için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

9 Eylül'de başlayan 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek ve 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Birinci dönem 25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

ADAY ÖĞRETMENLER 24 KASIM'DA YEMİN EDECEK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün aynı zamanda adaylık sürecini tamamlamış öğretmenlerin yemin etme günü olması, kutlama programlarının sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de içine alarak, bir haftaya yayılmasına ilişkin düzenlemeye gidildi.

MEB Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikte, öğretmenlerin 24 Kasım'ı "bu benim günüm" diyerek sahiplenmeleri amacıyla okul temelli kutlama faaliyetleri düzenlendi.

Bu kapsamda Öğretmenler Günü, bütün öğretmenlerin Atatürk ilke ve inkılapları ile Atatürk'ün eğitim ve öğretime ilişkin düşünce ve idealleri doğrultusunda birlik, beraberliklerini sürekli kılma, öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirme, mesleki dayanışmayı canlı tutmanın yanı sıra şu amaçları da taşıyacak:

"Emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerini şükranla anmak, öğretmenlik mesleğinin kamuoyuna daha iyi tanıtılmasını sağlamak, kamuoyunu bilinçli ve duyarlı hale getirmek. Öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini korumak, yüceltmek ve saygınlığını artırmak. Öğretmen, öğrenci, veli ve okulun sosyal çevresiyle bütünlüğünü canlı tutmak.

Öğretmenlik mesleğinde çevresinde tanınan, sevilen ve üstün başarısı bilinenlerin bu niteliklerini diğer meslektaşlarına ve kamuoyuna örnek olacak şekilde tanıtmak. Şehit ve gazi öğretmenler ile eğitim personelini çeşitli etkinliklerle anarak hatıralarını canlı tutmak."

Düzenleme kapsamında 24 Kasım, Öğretmenler Günü olmasının yanında, adaylık sürecini tamamlamış öğretmenlerin yemin etme günü de olacak.

KUTLAMA ETKİNLİKLERİ, HAFTAYA YAYILACAK

Öğretmenler Günü dolayısıyla MEB merkez teşkilatı başta olmak üzere il, ilçe, okul ve kurumlar ile yurt dışı temsilciliklerinde oluşturulan kutlama kurullarınca programlar hazırlanacak. Törenler, hazırlanan programlara göre düzenlenecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle programlar sadece Öğretmenler Günü değil, 24 Kasım'ı içine alan hafta boyunca düzenlenecek. Programlarda törenlerle birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yapılacak.

Programlara mülki idare erkanı, emekli ve çalışan öğretmenler, MEB personeli, öğrenciler, mezun öğrenciler, veliler ve vatandaşlar davet edilecek. Öğretmenler Günü programları kapsamında, şehit ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenler ile eğitim personelinin kabirleri başında anılması; gazi, hasta ve emekli öğretmenler ile eğitim personelinin ziyaret edilmesi de sağlanacak.

24 Kasım gününü içine alan hafta boyunca, eğitim kurumlarında öğretmenlikle ilgili ders içi ve ders dışı faaliyetler yapılacak.

Kutlama günü, eğitim kurumları, Türk bayrağı, flamalar, afişler ve Atatürk resimleri ile donatılacak. Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere, Türk ve dünya tarihinde eğitim alanında ve öğretmenlik mesleğinde iz bırakmış şahsiyetleri merkeze alan basılı ve dijital materyaller hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

İYEP PROGRAMIYLA MİNİK ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİ ARTIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokulların 3'üncü sınıflarına devam eden ancak Türkçe ve matematikte yeterli kazanımı elde edemeyen öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programına (İYEP) yeniden başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı ile birlikte bu yıl yeniden uygulamaya konulan İYEP çalışması kapsamında Tuşba Koç İlk ve Ortaokulunda yapılan eğitimleri inceledi.

Van ilinde başlatılan çalışma neticesinde minik öğrencilerin okuma, yazma ve problem çözme yeteneklerinin bir hayli arttığına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, geçtiğimiz yıl başlatılan bu uygulama ile öğrencilerin Türkçe ve matematik konusunda güzel kazanımlar elde ettiğini söyledi. Koç İlk ve Ortaokulunda İYEP uygulamasının yapıldığı sınıfları tek tek ziyaret eden ve öğrencilerle birebir ilgilenen Hasan Tevke, "İlimiz genelindeki ilkokulların 3'üncü sınıfına devam eden öğrencilerimize yönelik özel eğitim tanısı olmayan, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin tespit edilerek İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulanması amacıyla bugün tüm öğrencilerimize 'Öğrenci Belirleme Aracı' uyguluyoruz. Akabinde özel eğitim tanısı olmayan, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerimize nisan ayı sonunda bitecek olan programla eksiklerini gidermeyi planlamaktayız. Geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmada ciddi kazanımlar oldu. Bu çalışma tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da meyvelerini vermeye başladı. Özellikle Türkçe ve matematik konusunda öğrencilerin bir hayli mesafe aldığı gözlemlendi. Öğrencilerimiz için güzel bir uygulama. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.